Babka caffe latte

Babka caffe latte

Babka caffe latte

Bardzo smaczna babka, składająca się z trzech warstw: waniliowej, kakaowej i kawowej. Puszysta i bardzo prosta w wykonaniu. Polecam!  Babka caffe lattePRZEPIS{źródło inspiracji: wielkie żarcie} temperatura pieczenia: 180°C | czas pieczenia: ok 60-70 min. Składniki 4 duże jaja 3/4 szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy lub 1 łyeczka pasty waniliowej 1,5 szkl. mąki pszennej (w tym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej) 20 dag stopionego i ostudzonego masła (użyłam masła klarowanego) starta skórka z 2 cytryn s... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, cytryna, mąka, ciasto, babki, cukier, kakao, lukier , polewa czekoladowa, pasty, czekoladowa, pasta, proste i szybkie przepisy, polewa, likier, ciasto z kawą, boże narodzenie, jajko, cukier puder, ciasto na boże narodzenie, kawa latte, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kakaowe, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z masa, babka ziemniaczana, ciasta z masa, proste ciasto, puszyste ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 25 stycznia 2014 20:41:45

mniam!

Izaa, 25 stycznia 2014 20:59:46

super :) zapisuję sobie do zrobienia

Lisia Kawiarenka, 25 stycznia 2014 21:00:53

Świetnie wygląda to cieniowanie, spróbuję kiedyś! :)

W kuchni Uli, 25 stycznia 2014 21:44:29

pysznie wygląda!

Justyna Żak, 26 stycznia 2014 00:13:06

wygląda rewelacyjnie:)

COOLinarna Strefa, 26 stycznia 2014 12:26:31

Dziękuję i polecam! Ja piekłam w formie babki zatem ciasto później odwróciłam do góry nogami przez co i kolory są odwrócone. :) W formie keksowej nie byłoby tego problemu. ;)

monika smakoszka, 26 stycznia 2014 14:05:46

świetnie wygląda , idealne ciacho do kawki latte :)

CookingByFaksiu., 26 stycznia 2014 14:46:12

jak to pysznie wygląda <3zapraszam na banalne jabłkowe ciacho!

Kamciss, 26 stycznia 2014 19:14:50

Koniecznie muszę spróbować :>

Andźka, 26 stycznia 2014 21:08:07

Piękna, trójkolorowa babka! Niestety nie mam dobrej ręki do babek. Moje zawsze są przesuszone i rozsypują się w palcach :( Zjadłabym Twoją!

COOLinarna Strefa, 26 stycznia 2014 22:09:58

Żeby dojść do perfekcji to najlepiej by było piec babkę ze 2-3 razy wg tego samego przepisu i np następnym razem skrócić nieco czas pieczenia. Nie wiem jak Ty, ale ja lubię za każdym razem testować inny przepis. :)

COOLinarna Strefa, 26 stycznia 2014 22:10:18

Cieszę się, że skusiłam. :P

Sandra bakes a party, 30 stycznia 2014 10:27:39

Uwielbiam takie babki, im prostsze tym lepsze. A ta wygląda przepysznie.

COOLinarna Strefa, 30 stycznia 2014 20:22:42

Zachęcam zatem do wypróbowania. :)

Anonymous, 13 lutego 2014 14:05:27

zrobiłam i niestety wyszedł mi zakalec, poza tym myślę że jest za dużo cytryny gdyż zupełnie nie czuć że to babka cafe late tylko cytrynowa. wygląda u Pani ślicznie

COOLinarna Strefa, 13 lutego 2014 18:36:41

Bardzo mi przykro. Piekłam już dwa razy tę babkę, raz w formie z kominem (jak na blogu) a raz w keksowce i nie miałam zakalca. A jeśli chodzi o aromaty dodawane do ciast to już kwestia gustu i nalezy je dodawać wg własnego uznania. :)