twaróg. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut. Na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką małe placuszki. Smażyć z obu stron. Osączyć, podawać np. ze śmietaną lub oprószone cukrem pudrem
Z miłości do słodkościNastępnie wymieszać, jeśli ciasto jest za gęste dolać odrobinę wody. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron na gorącym oleju. Podawać z ulubioną konfiturą lub oprószone cukrem pudrem. Smacznego
Z miłości do słodkościkoniec dodać przesianą mąkę oraz cynamon. Białka ubić na sztywno, delikatnie zmieszać z masą. Smażyć z obu stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podawać np. oprószone cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionej konfitury
Z miłości do słodkościkoniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć kremem. Ciasto wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościBudyń wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż zgęstnieje. Ostudzić. Dodać likier jajeczny, zmiksować najlepiej przy użyciu blendera. Przy użyciu szprycy nadziewać pączki kremem. Podawać oprószone cukrem pudrem lub polukrowane. A jeśli brakuje Wam czasu na upieczenie własnych pączków, polecam
Z miłości do słodkościktóra świetnie współgrała z bananami i babką. Składniki: 5 kawałków babki, 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego, 2 banany, szklanka śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, przyprawa do kawy i deserów w młynku (użyłam Kamis), 2 bezy, 3 łyżki orzeszków ziemnych solonych (użyłam Kresto). Wykonanie: Na dno trzech pucharków pokruszyć ciasto
Z miłości do słodkościOdstawić jeszcze na 30 minut. Pączki piec około 10-13minut w temp. 180st. Ostudzić. Następnie przy pomocy szprycy z długą końcówką nadziać pączki ulubioną marmoladą. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować
Z miłości do słodkościprzykryć 2 blatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, miksując powoli dodawać tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na biszkopty. Schłodzić. Posypać startą czekoladą
Z miłości do słodkościprzygotowanej formy do babki. Wsypać połowę porzeczek, wylać resztę ciasta i wyłożyć resztę porzeczek. Piec około 40 minut w dość mocno nagrzanym piekarniku. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem
Z miłości do słodkościprzesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na banana. Piec około 30 minut w temp. 180st. Wyjąć z formy, ostudzić i oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościzająca (mi zostało troszkę ciasta więc upiekłam też jedną malutką babeczkę). Piec ok. 45-50min w temp. 170st. Ostudzić i udekorować. Ja lukier zrobiłam z cukru pudru oraz soku z pozostałej połowy limonki. A jeśli nie macie czasu na pieczenie to pyszne babki znajdziecie również tutaj
Z miłości do słodkościgotujące się mleko, mieszać, aż zgęstnieje jak budyń. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać masę budyniową. Dodatkowo: 1/2 l śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fiksy, 50 g gorzkiej czekolady, 200g herbatników, 100g krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego. Mleko gotować 3 godz na wolnym ogniu. Śmietanę
Z miłości do słodkościbułeczki. Układać blisko siebie na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blasze. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Piec około 20-25 minut w temp. 200st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: Arabeska waniliowa
Z miłości do słodkościśmietany. Ser rozgnieść widelcem, dodać do ciasta, wymieszać. Kłaść łyżką małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoto na odrobinie oleju. Podawać oprószone cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionych konfitur
Z miłości do słodkości23x33cm. Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, zasypać pozostałą 1/3 szklanką cukru. Wymieszać i rozłożyć równomiernie na cieście. Piec około 40 minut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkości