Sredni gaz. Kładziemy na ręcznik papierowy , który wchłoni nadmiar tluszczu. Jeżeli tłuszcz bedzie się palił, zmniejszamy gaz, można tez dodać kawałek ziemniaka :) Glazura 1,5 szklanki cukru pudru rozpuszczamy z 3-4 łyżkami gorącej wody. Nadzienie. Oczywiście takie jaki lubimy najbardziej- dżem, konfiturę różaną, budyń czy tez nadzienie z ajerkoniaku. Moje mają nadzienie truskawkowe I morelowe- ulubione mojej
Smaki Edytynacinamy na 1-2 cm. Przewijamy go. Faworki wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy na jasnozłoty kolor. Faworki przekładamy na talerz , wyłożony recznikami kuchennymi do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem :) Wszystkim życzę pomyślności, szczęścia I powodzenia :) Smacznego
Smaki Edytymałe papierowe foremki I wlewamy ciasto. Gotowe :) No prawie gotowe ... Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160 C na 15-20 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia, możemy posypać cukrem pudrem . Smacznego
Smaki Edytypatyczek wyjęty z ciasta , będzie suchy. Po upieczeniu- odstawiamy ciasto do ostygnięcia, na ok 30-45 min I odwracamy do góry nogami :). Posypujemy cukrem pudrem. I ciasto gotowe :) Smacznego
Smaki Edytymieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni I łyżką nakładamy placki. Smażymy z dwóch stron , podobnie jak pączki. Usmażone racuchy wykładamy na ręcznik papierowy do odsączęnia zbędnego tłuszczu. Gotowe :) Posypujemy cukrem pudrem Smacznego
Smaki Edytymufinkowej wkładamy papierki I wypełniamy je dwoma łyżkami ciasta, na górę kładziemy brzoskwinię. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 min. Gotowe :) Ciasteczka możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego
Smaki Edytyłyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut. Ciasteczka gotowe. Możemy posypać cukrem pudrem Smacznego
Smaki Edytysuchego patyczka. Po upieczeniu odkadamy do schodzenia. Składniki na masę: 2 serki mascarpone-500 gr 500 ml śmietany do ubijania 2-3 łyzki cukru pudru 250 gr jagód Wykonanie: Ubijamy śmietanę , dodając na koniec cukier puder. Ubijamy mascarpone. Dodajemy do śmietany I ubijamy razem. Gotowe:) Ciasto kroimy na pół. Zwilżyłam ciasto-( ok 150 ml , 2-3 krople wanili, trochę
Smaki Edytycukru 3 jajka 1/4 szkl wody 1/4 szkl oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 ml barwnika czerwonego spożywczego pare kropel esensji pomarańczowej. 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę truskawek Wykonanie: Mąkę, cukier, jajka, wodę , oliwę, proszek do pieczenia , esensja i barwnik- wszystko razem miksujemy. Wykładamy na małą formę, wkładamy do nagrzanego piekarnika(...)ciasta- wycinamy serce. Obwód serca- rysyjemy na podstawie formy w której piekliśmy ciasto. Nasączamy ciasto- ja nasączyłam wodą z cytryną i esensją pomarańczową. Ubijamy śmietanę- na sztywno dodając cukier puder. Truskawki kroimy na mniejsze cząstki. Ciasto kroimy na pół. Pół ubitej śmietany wykładamy na nasączony placek. Na śmietanę wykładamy cząstki truskawek. Przykrywamy drugim nasączonym plackiem. Na górę ciasta wykładamy
Smaki EdytyOdstawić na 2 godziny. Po tym czasie wbić do jabłek jajka , wsypać mąkę , proszek i sodę. Wymieszać. Piec ok 50 min w 180'C Smacznego :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem , bądź oblać lukrem. Polecam
Malinowa KawiarenkaNastępnie dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Kłaść na patelnie niewielkie porcje i smażyć racuchy . Na oleju , lub na teflonowej patelni bez tłuszczu :) Smacznego :) Wystarczy posypać cukrem pudrem... ...lub skusić się na odrobinę konfitury - tutaj domowa konfitura z leśnych , czerwonych borówek. Polecam
Malinowa Kawiarenkawysypanym mąką blacie , lekko spłaszczyć. W garnku rozgrzać smalec , wrzucać pączki , smażyć po kilka minut z każdej strony. Wyjmować na papierowy ręcznik . Za pomocą szprycy nadziać marmoladą . Posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkajajka 2 łyżki roztopionej margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka cukru 1 op. cukru waniliowego ew olej do smażenia dodatkowo ulubione dodatki : cukier puder , powidła , śmietana , miód, mus owocowy..... Wszystkie składniki ciasta zmiksować ze sobą na jednolitą masę . Smażyć na małym ogniu ,najlepiej na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu , ew na odrobinie oleju . Podawać
Malinowa Kawiarenkaposłużyć się szprycą bądź łyżeczką. Piec ok 15-20 min w 220'C ) do ładnego zrumienienia. Wystudzić i przekroić ostrym nożem. Masa : Pół litra śmietany 30% pół szklanki cukru pudru (wg własnego smaku) 2 śmietan-fiksy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(drobny proszek) Śmietanę ubić za sztywno dodając pozostałe składniki. Gotową masą napełnić przekrojone wcześniej eklery. Polewa : Biała czekolada
Malinowa Kawiarenkadrożdżówki wg schematu zamieszczonego poniżej U mnie te drożdżówki sa w wersji mini , maja ok 8 cm wysokości , ale rónie dobrze możecie zrobić większe . Jeszcze ciepłe polukrować . ( kilka łyżek cukru pudru utrzeć z sokiem z cytryny ) Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenka