wypróbować dzięki uprzejmości firmy SKWORCU . Orzechy idealnie skomponowały się z całością. Warto je wypróbować. Składniki na babeczki 12 sztuk: 120 g mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru pudru 2 surowe żółtka DODATKOWO 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 12 orzechów macadamia (ja użyłam podwójnej ilości, bo babeczki piekłam również z podwójnej porcji) 8 kostek czekolady gorzkiej
Blondynka Gotujetworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180 o C , ok. 50-60 min. Ciasto po wystudzeniu m ożna polać polew ą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego all photos made by me&brzooch
coolinarnastrefa.blogspot.comTemperatura pieczenia: 200 ºC Czas pieczenia : 20 min. Ciasto 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru (dałam ~150g) 250 ml mleka 90 ml oleju (użyłam oleju z orzechów włoskich) 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 150 g chocolate chips (dałam 100 g czekolady) 2 łyżeczki
coolinarnastrefa.blogspot.comkońcu masło.Wszystko zagotować (cukier ma się rozpuścić). Lekko przestudzić. Na dnie foremki ułożyć krakersy, wyłożyć masę budyniową i ponownie krakersy. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comCzas: ok. 1 h Ciasto kruche 3,5 szkl. mąki pszennej (może być zwykła, ale najlepsza krupczatka) 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 0,5 szkl. cukru pudru (można dać 3/4 - 1 szkl. jak ktoś lubi słodsze wypieki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 250 g masła roślinnego 2 łyżki serka "Twój smak" Piątnicy lub kwaśnej śmietany Masa budyniowa
coolinarnastrefa.blogspot.comwierzchu zrobić esy floresy za pomoca widelca. Ciasto piec w temperaturze 180ºC przez ok 1h. (piekłam dłużej, ok. 1h 20 min., do tzw. suchego patyczka). Wystudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.commikserem. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piec ok. 50-60 min. w temp. 220ºC. Pozostawić w formie do wystudzenia. Wystudzone ciasto można podawać oprószone cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.compodgrzać do uzyskania jednolitej masy. Zdjąć z ognia i dodać połamane kawałki czekolady. Wymieszać a następnie zanurzać górę pierniczków w polewie. Odkładać na kratkę. Rzadki lukier. Do szklanki cukru pudru dolewałam tyle wody i soku z cytryny by otrzymać dość rzadki płyn. Maczałam w nich tylko górę pierniczków bez nadzienia. Gęstość płynu najlepiej dobierać metodą prób i błędów (stopniowo
coolinarnastrefa.blogspot.comwylewać po kolei warstwę kakaową, kawową i waniliową. Piec w temperaturze 180°C przez ok 60 min (piekłam 70 min). Ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comskładniki zmiksować przy użyciu blendera. Usmażone i lekko ostudzone naleśniki przekładać masą serową, można dodać pokrojone banany, truskawki (nabyłam w jednym z supermarketów) lub inne ulubione owoce. Posypać cukrem pudrem i podawać. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comdrugiej rozrobić mąki z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlać mieszankę mleka i mąk, całość cały czas mieszać i zagotować (jak budyń). W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem pudrem a następnie dodawać po łyżce budyniu. Złożenie ciasta. Na pierwszy blat wyłożyć krem, a następnie przykryć go kolejnym blatem ciasta i tak postępować do końca. Smacznego Polecam również
coolinarnastrefa.blogspot.comminut. Olej rozgrza ć na patelni. Z wilżoną wodą łyżką kłaś ć placki. Sma ż y ć po 3 minuty z każdej strony. Gotowe placki posypa ć cukrem pudrem . Smacznego
Słodkości i nie tylkogalaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkopieczemy do przyrumienienia. Wystudzony krem miksujemy i dodajemy stopniowo masło. Doprawic można rumem. Krem rozsmarujemy na jednym z upieczonych placków. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta zasypuejmy cukrem pudrem. Najlepiej ciasto wstawic na całą noc do lodówki. Na drugi dzień możemy delektowac się tym pysznym , kremowym ciastem. Smacznego
Słodkości i nie tylkobiszkoptów Foremkę keksową wyłożyc papierem do pieczenia. Żelatynę moczymy w 1/3 szkl. zimnej wody, a gdy napęcznieje , podgrzewamy aby sie rozpuściła. Czekoldaę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanke ubijamy z cukrem pudrem a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczona czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą pozostaje biała Na dno foremki wykładamy
Słodkości i nie tylko