resztkę laski dodaję do cukru. Gdy laski porządnie wyschną, a cukier (jest go już z reguły o połowę mniej) zrobi się lekko brązowy, miksuję wszystko w blenderze na cukier puder. Taki "waniliowy puder" jest bardziej "skoncentrowany" i nadaje się do ciast i deserów. Proste i naturalne, a jak pachnie... ;) Wpis edytowany 13.03.2014 na podstawie dalszych doświadczeń
Kraina Tysiąca Smakówwyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na ok. 20 minut. Wyciągamy kiedy z wierzchu będzie ładnie zarumienione. 7. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Kraina Tysiąca Smakówpocieszające informacje, że szykuje nam się najbardziej upalny kwiecień w historii! Pyszne, mięciutkie babeczki z wyczuwalną cytrynową nutą. Z powodzeniem mogą zastąpić jedno z wielkanocnych ciast, wystarczy posypać je cukrem pudrem lub polukrować. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówlutego nie piekłam żadnych muffinek! Oj, trzeba to koniecznie nadrobić :D Oryginalne były z lukrem, ale ja za nim specjalnie nie przepadam, więc po prostu jak zwykle sypnęłam trochę cukru pudru na wierzch i wuala! W każdym razie Asi muffinki jak zwykle niezawodne, mięciutkie i puszyste. Na blogu pojawiły się już kiedyś bananowe, wg. jej przepisu - te też serdecznie polecam
Kraina Tysiąca SmakówCointreau ( niekoniecznie ) - dałam łyżkę Amaretto Wierzch * 500 ml śmietany - dałam 400 ml 30 % * cukier waniliowy - nie dałam * 1 łyżka likieru - nie dałam * kakao do posypania - obficie * dodatkowo 6 łyżek cukru pudru, serek mascarpone 250 g i 1 żółtko - dałam serek i łyżkę fruktozy Piekarnik nastawiłam na 180*C, wyłożyłam papierem tortownicę o śr. 22 cm. Czekoladę rozpuściłam z masłem
Zdrowa Kuchnia Sowyściereczki, delikatnie zawijamy struclę. Boki sklejamy, by jabłka nie wypłynęły w czasie pieczenia. Przekładamy do foremki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach C - z termoobiegiem. Do zrumienienia. Upieczony posypujemy cukrem pudrem. Tak wygląda nadzienie Smacznego
kolorowotorcikowoherbaty :) Zapraszam na zakupy: http://www.krolewskie-miody.pl/oferta.html MIODOWY PRZEKŁADANIEC składniki: 50 dag maki 2 jajka 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru. Ciasto wyrobić, podzielić na 3 części. Piec w 180 stopniach C, przez ok. 15 minut. Jabłka: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe lub inne Jabłka obrać, zetrzeć na tarce
kolorowotorcikowozwijamy. Kroimy na plasterki ok. 2-3 cm. Układamy na blasze, wyścielanej papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowocukru 2/3 szkl. mąki olej do smażenia Białka ubić na sztywną piane. Mleko, żółtka, cukier i mąkę wymieszać. Dodać pianę. Smażyć placuszki, na małym ogniu. Podawać z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą. U mnie z konfiturą z płatków róży od Premium Rosa :) Smacznego ! Alpro napój ryżowy - kilka słów Napój ryżowy Alpro jest wyśmienitym bezmlecznym i bez dodatku
kolorowotorcikowotartą podłużnej formy ( ok. 25 cm długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego
kolorowotorcikoworondelka wlać 2-3 łyżki wody, wrzucić rabarbar. Smażyć, aż rabarbar się rozpadnie. Wsypać cukier, smażyć na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar płynu. Przestygniętym musem smarować naleśniki. Posypać cukrem pudrem
kolorowotorcikoworozrobienia budyniu. Resztę zagotować z sokiem cytrynowym i cukrem. Wlać budyń rozrobiony - ugotować. Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem wyłożyć na biszkopt, zwinąć roladę, posypać cukrem pudrem
kolorowotorcikowocytryny Kremówkę ubić z cukrem, wlać sok z cytryny i dodać otartą skórkę cytrynową - połączyć. Krem wyciskać szprycą lub smarować na połowie placuszka, położyć owoce - złożyć. Ewentualnie posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowogotującą się wodą zmniejszyć płomień, tak, żeby tylko lekko wrzała. Na wrzątek kłaść kluseczki, gotować 10 minut. Podawać z bitą śmietaną lub jogurtem i owocami. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowośmietanę - wymieszać. Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego
kolorowotorcikowo