olej i smażymy oponki i kulki na złoty kolor. Usmażone ciastka wyjmujemy z garnka i układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe oponki posypujemy cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com
RAROSSAłyżkami ciasta, na wierzchu nałożyć 4-5 kostek brzoskwiń. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C przez ok. 25 -30 min. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem. * Moje muffinki pieczone były w „papilotkach” przygotowanych własnoręcznie z foli aluminiowej, dlatego też odbiegają nieco od tradycyjnego wyglądu.:) rrarossa@gmail.com
RAROSSAprzygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. Biszkopt podzielić na trzy części, każdą przełożyć masą jabłkową, wierzch posypać cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com
RAROSSApączki. W rondelku mocno rozgrzewamy olej, smażymy pączki na złoto po 2-3 minuty z każdej strony, pączki odsączamy na ręczniku papierowym. Gdy lekko przestygną posypujemy je dosyć obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego! The post Pączki z jabłkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięubijamy śmietanę i łączymy z ostudzonym mlekiem. Masę przelewamy do czterech naczynek i odstawiamy do stężenia. Maliny blendujemy, aż otrzymamy jednolitą masę (jeżeli ktoś lubi na słodko można dodać cukier puder do smaku) następnie przelewamy do naczynek i przyozdabiamy :) Smacznego
Niezły Młynekpochrupania. Te ciasteczka sprawdzą się idealnie właśnie w takich sytuacjach. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 20 minut! :-) Składniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100 g masła 120 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do misy robota i dokładnie wyrobiłam. Ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 0,5 cm i wycięłam ciasteczka, używając serduszkowej foremki. Piekłam
Kulinarny Pamiętnikwyłożyłam na natłuszczoną blachę, na to ułożyłam pokrojone jabłka i wylałam gorący budyń. Całość przykryłam drugą częścią ciasta. Piekłam ok. godziny w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Podawałam posypane cukrem pudrem
Kulinarny Pamiętnikpestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń. Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościteż lepszy smak " To tyle z historii :) A co Wy myślicie, pozostawiam to po degustacji :) Składniki na jednego drinka: 60 ml whiskey 45 ml soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka czerwonego wytrawnego wina lód Wykonanie: W shakerze wymieszaj z lodem -whiskey, sok z cytryny i cukier puder. Nalewamy do szklanki old fashioned. Teraz po zewnętrznej części łyżki
Smaki Edytydrobna kostkę jabłka i garść rodzynek. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut. Studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem. The post Cytrynowe Muffiny z Jabłkami i Rodzynkami appeared first on Made
Made By Mom And SonPodstawowy przepis na omlet ze słodkimi dodatkami. Najlepiej smakuje obficie posypany cukrem pudrem. Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki szczypta soli kawałek masła do smażenia Masło roztopić na patelni. Białka oddzielić od żółtek i upić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka wymieszać widelcem w miseczce i dodawać stopniowo do ubijanych białek. Następnie wsypywać po łyżce mąki, ciągle ubijając
wyzwania kuchennezdrowa porcja energii i witamin :) Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki jagód szklanka czereśni szklanka truskawek szklanka malin 400 g zimnego kefiru lub maślanki 3 łyżki miodu lub cukru pudru Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Przelać do szklanek, udekorować świeżymi owocami i podawać
wyzwania kuchennekażde ciasteczko nałożyć jagody i zapiec dalej ok. 10 min. Następnie wyjąć z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia i wyjąć z foremki. Podawać z bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem. Sweets aren't my strong point. Generally I don't like dabble in flour, creams etc. I bake a cake rarely. Below quick and the simplest to make cookies just
bastalenatakiej postaci wylądowało w nagrzanym piekarniku na 45 min. ( 170 st. z termoobiegiem). Pozostawiłam na 15 min. w piekarniku do wystudzenia. Wierzch posypałam startą pomarańczową skórką (zamiast cukru pudru). Niestety siadło... ale i tak jest pyszne!!! Fantastyczny pomarańczowy smak z delikatną nutą kokosa
bastalenaprzez 15-20 min. w 180st. do zabrązowienia (pominęłam tylko etap 20-minutowego wyrastania przed pieczeniem, ale rogaliki i tak się udały ;)) Nie posmarowałam do pieczenia jajkiem, nie oprószyłam cukrem pudrem... i tak zaraz znikną ;) Na podstawie oryginału "Zatapiane rogaliki" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym
bastalena