prostokąta robimy podłużne przecięcie i przez nie przeplatamy jedną część faworka. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygną można je posypać cukrem pudrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieszklanką i kieliszkiem pączki. Gotowe wkładamy an rozgrzany tłuszcz, musi być o na tyle dużo aby pączki sobie swobodnie pływały. Upieczone i ostudzone pączki polewamy lukrem i cukierkami lub cukrem pudrem. Ja pączki jak zwykle piekłam gdyż nie lubię smażonych polecam również taką wersje , piec należny 40 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziestopniach. Gotowe ciasta pozostawiamy chwile do ostygnięcia. Po tym czasie przekrawamy je na pół i smarujemy jedną połówkę prażonymi jabłkami i przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość posypujemy cukrem pudrem. Jeżeli nie macie tylko świeże jabłka należy ej obrać i pokroić w drobne plasterki. Następnie przesmażyć je na w niewielkiej ilości wody aż się rozgotują, na koniec dodać
ciastkarnia na kruchym spodziedać bukiet kwiatów raz w roku. Sztuką jest okazywać sobie szacunek i miłość każdego dnia, tego wam wszystkim życzę:) Składniki na 6 sztuk rulon ciasta francuskiego dwa jabłka cukier puder do posypania Wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki i układamy jeden koło drugiego w rządku na cieście francuskim (w wzdłuż najdłuższego boku) Następnie odkrawamy pasek ciasta
ciastkarnia na kruchym spodzietrzeciej kawę. Następnie do przygotowanej wcześniej wąskiej formy przelewamy najpierw ciasto kakaowe potem kawowe a na koniec waniliowe. Babkę pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Gotową możemy posypać cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziewyrabiamy ciasto jak na drożdżowe. Gdy ciasto jest elastyczne i odchodzi od brzegów miski przekładamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziebudyniem, kisielem, z kakao i z makiem. Przecinamy nożem wzdłuż keksówki ciasto i wykładamy do piekarnika na godzinę( piekarnik nagrzany do 160 stopni) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieszklanki drobnego cukru 2 łyżki cukru wanilinowego Wodzisław 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław dowolne owoce: dałam 12 dużych śliwek i 200 g jeżyn 2 garście płatków migdałowych cukier puder do posypania Jajka utrzeć z cukrem wanilinowym i zwykłym cukrem. Następnie porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto(...)wierzchu ułożyć połówki śliwek i jeżyny, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 35-40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. a tu wersja ze śliwkami i nektarynkami
Monia miesza i gotujepatelnie wysmarowaną olejem, trzymamy na średnim gazie. Kiedy patelnia nam się nagrzeje nakładamy po łyżce ciasta. Podczas smażenia musimy uważać by nie przypalić naszych pysznych racuchów. Na końcu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Kolizje Smakówopakowaniu. Po tym czasie dopiero przychodzi moment na ozdabianie, by 24 grudnia mogły zawisnąć na choince :) Ilość porcji: około 100 pierniczków Składniki: 550g mąki 300g miodu 120g masła 100g cukru pudru 40g przyprawy do piernika ( jest to zazwyczaj 1 opakowanie) 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki kakao 1 jajko Miód podgrzewamy w garnuszku i mieszamy na blacie z pozostałymi składnikami
Kolizje Smakówminut, aż masa zgęstnieje. Wykładamy na wystudzony spód, a następnie przystrajamy świeżymi owocami. Tartę należy schłodzić w lodówce ok. 1 godziny. Przed podaniem można posypać ją cukrem pudrem i przystroić świeżymi listkami mięty. :-) Pamiętajcie, że istotne jest, żeby składniki były schłodzone, masa nie miksowana zbyt długo i na za dużych obrotach- konsystencja ma być taka, żeby po nabraniu
kuchnia do kwadratuciasto przelewamy do silikonowych foremek (mniej więcej 1/3 wysokości), lub wysmarowanej masłem blaszki. 7. Na wierzchu układamy wypestkowane śliwki. 8. Pieczemy ok 40-45 minut. 9. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Jeśli podczas pieczenia śliwki wypuszczą trochę soku- niczym się nie przejmujcie, po wystudzeniu wszystko będzie ok. :-) Smacznego
kuchnia do kwadratupestek). Możemy lekko wcisnąć je w masę. Całość posypujemy jagodami a następnie schłodzoną kruszonką. Pieczemy ok. 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.Przed podaniem możemy lekko posypać cukrem pudrem. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Mienta blogsmarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę ( do tzw. suchego patyczka). Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem
Zainspirowana w kuchniwyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć rogaliki na blasze. Rogaliki piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, aż do uzyskania złotego koloru. Wystudzone rogaliki dowolnie udekorować, np.posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą. Razem ze mną rogaliki półfrancuskie piekły
Moje domowe kucharzenie