cukier puder - 2539 przepisów (strona:112/170)

CIASTO ZE ŚLIWKAMI 234

przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu ułożyć śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C na funkcji góra-dół  przez około 50-55 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Tort czekoladowo - smietanowy 125

klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html Masa smietanowa  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html Masa czekoladowa  250 g smietany ubijamy  Do miski wrzucamy serek mascarpone (250g) i mieszmy go z 3 lyzkami cukru pudru i 2 lyzkami kakao  Do serka kakaowego wrzucamy ubita smietane i laczymy wszystko razem powoli mieszajac mikserem  Na jedna warstwe biszkoptu kladziemy mase czekoladowa, przykrywamy druga warstwa biszkoptu

Klaudynkowa kuchnia
Placek amerykański 144

Zaznaczam masa jest bardzo gęsta. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki , Mieszamy , chociaż jest to dość trudne. Ciasto wykładamy na długą  blaszkę wyłożoną pergaminem . Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Polecam również:  Szarlotka z bitą śmietaną

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką 138

między palcami tworząc grudki. Blachę o wymiarach mniej więcej 23-28 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Wyrównać powierzchnię,posypać przygotowana kruszonką.Wystudzony placek można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem

Moje domowe kucharzenie
Świąteczne pierniczki 256

stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować.  Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI NAM OK. 140 PIERNICZKÓW. My dekorujemy własnoręcznie zrobionym lukrem, posypkami czekoladowymi, kokosowymi, migdałami itp. LUKIER - 6 łyżek cukru pudru - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka gorącej wody Lukier możemy barwić domowymi sposobami bez chemii, np. na brązowo dodając kakao, lub na różowo - sokiem malinowym. Gotowe pierniki wkładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pancakes 155

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól i olej. Staramy się, aby nie było grudek. Smażymy pancakes na małej patelni na odrobinie oleju. Podajemy od razu z owocami, dżemem, cukrem pudrem, bitą śmietaną, a najlepiej smakują z syropem klonowym. Smacznego

Salonik smaków
Ptysie i eklerki z bitą śmietaną 147

temperatury 180 stopni - ok. 30 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
TRUFLA CZEKOLADOWA Z MUSEM BANANOWYM – 1,80 zł 273

zimnej wodzie). Do tego polecamy podać zblendowanego lub rozgniecionego widelcem banana z odrobiną soku z cytryny (nie stanie się ciemny). Bita śmietana lub serek mascarpone zmiksowany z odrobiną cukru pudru też się świetnie nadają. OM NOM NOM! Post TRUFLA CZEKOLADOWA Z MUSEM BANANOWYM – 1,80 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
PĄCZKI BANANOWO-KOKOSOWE – 1,70 zł 271

jeśli Wasze pączki przypominają niezidentyfikowane formy z wieloma odnóżami – nie martwcie się, my mamy tak samo. Najważniejszy jest smak, nie kształt. 6. PODANIE: ciepłe pączki posypujemy mieszanką kakao z cukrem pudrem i natychmiast podajemy, ponieważ ciepłe są najlepsze (ale nie gorące! – wtedy może rozboleć Was brzuch, ponieważ ciasto zawiera proszek do pieczenia). OM NOM NOM! Post PĄCZKI BANANOWO-KOKOSOWE

Nerds Kitchen
KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł 333

powinny być gotowe do jedzenia. Jeśli robiliście domowe papilotki, ściągnijcie z nich folię aluminiową, przyda się do produkcji następnych muffinek. Babeczki można ozdobić masą z mascarpone i cukru pudru, ale same też świetnie smakują. OM NOM NOM! Post KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Drożdżowe rożki z jabłkami 133

już  urosną, smarujemy z wierzchu ubitym jajkiem z łyżką wody, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Jak pięknie się zarumienią to wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kolizje Smaków
Ptasie mleczko z musem z mango 292

brzoskwini w syropie lub 2 świeże mango, 1 galaretka ananasowa (rozpuszczona w szklance wody), 1 galaretka kiwi (rozpuszczona w szklance wody), 0,5 l śmietany 30%, 1 czubata łyżka cukru pudru, 16-20 podłużnych biszkoptów, 1 mała filiżanka kawy, 2 łyżki rumu. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijać, a pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie dodać tężejącą galaretkę kiwi i wymieszać

Delicious Titbits
KREMÓWKA Z FRANCUSKIEGO CIASTA 346

aluminiową, aby krem nie spłynął na dół. Wykładam go na wierzch, przykrywam drugim płatem ciasta i lekko dociskam. Wstawiam do lodówki na minimum 12 godzin. Przed podaniem obficie posypuję cukrem pudrem. Kroić najlepiej zimnym nożem z ząbkami - łatwiej wchodzi w ciasto. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
ślimaki czyli deser po francusku:) 236

również spoistość ciasta. Acha, proponuje dodać jednak jajka, mamusia znowu miała rację:) Składniki: 220 g masła 220 g mąki pszennej 110 g mąki ziemniaczanej 90 g cukier puder łyżka kakao Wszystkie składniki oprócz kakao wyspać na stolnice i wyrobić z niego (mieszamy i ugniatamy rękami) jednolite ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i znowu zagnieść

ciastkarnia na kruchym spodzie
milky way, mleczna droga 191

stopniowo dodajemy cukier, żółtka. Na koniec delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Przelewamy ciasto do blachy i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy mleko w proszku. Gdy masa ostygnie ucieramy margarynę i łączymy oba składniki. Polewę można wykonać z roztopionej w kąpieli wodnej tabliczki  czekolady mlecznej

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania