cukier puder - 2539 przepisów (strona:117/170)

1431. Cyganka 164

natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy  [ ja wyłożyłam foremkę papierem Saga ] i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) na 50 minut. Gotową babkę można posypać przez sitko cukrem pudrem lub polukrować. Przepis z książki -Kuchnia Polska -Małgorzaty Caprari

Moje domowe kucharzenie
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 198

części,kłaść nadzienie i zwijać rogaliki i układać na blaszce .Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec około 15-17 minut do zrumienienia.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować

Moje domowe kucharzenie
1524. Grzebyki z frużeliną malinową 154

blasze wysmarowanej masłem. Układając z każdego ciasteczka zrobić półksiężyc tak, aby nacięcia się otwarły. Piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
1535. Sekrecik 168

wierzchu ciasta .Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40-50 minut,na 10 minut przed końcem pieczenia posypać płatkami  .Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Pancakes z makiem 188

bardzo..ale takie pancakes to smaczne urozmaicenie śniadania...polane syropem klonowym..pycha... 2 jajka 2 szkl. mąki 1,5 szkl.mleka 80 g roztopionego masła 1/4 szkl. cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki maku  Kresto Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć

Moje domowe kucharzenie
Gofry bez mleka 195

zrobiła prawie wszystko na "oko"..a gofry...były pyszne...chrupiące.. 450 g mąki 1/2 l mleka lub wody wody gazowanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 100 g margaryny 2 jaja Wszystkie składniki sypkie wymieszać, dodać tłuszcz i jaja, wymieszać, dolać mleko i zmiksować. Nalewać ciasto z umiarem, na całą formę. Piec około 5 minut

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki koronkowe 145

wąskiej buteleczki z małą dziurką albo do woreczka strunowego z lekko odciętym rogiem. Na rozgrzanej patelni formować wzory wyciskając ciasto z butelki.Smażyć z obu stron.Podawać np.posypane cukrem pudrem, z dżemem

Moje domowe kucharzenie
Krajanka z suszonymi morelami i orzechami 199

Spód posmarować masą morelową. Na wierzch wylać masę jajeczno-migdałową [ orzechową]. Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45-50 min. Przed podaniem posypać na wierzchu cukrem-pudrem

Moje domowe kucharzenie
Mini rogaliki z marmoladą 216

zwijać rogaliki. Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki półfrancuskie śmietanowe 169

rogalomanię  , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 200  stopni i piec rogaliki aż będą złociste.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Jogurtowo - kokosowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 214

Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Rabarbar obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu ciasta.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w 200C.Upieczone ciasto wystudzić. Wystudzone można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka francuskie z masą makową 178

Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierożki, w razie potrzeby pomagając dołączoną  łyżeczką..Ułożyć na blaszkę i upiec..po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Basbusa! 200

łyżeczka cynamonu 10dag wiórków kokosowych 0,5 kostki masła 1 szklankę mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru Lukier: 0,5 szklanki cukru pudru, woda, cytryna Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszce, kroimy na kwadraty i wsadzamy do piekarnika o temperaturze ok. 180C na 40minut. Po wyciągnięciu ciasta odstawiamy

Emcia Pichci
Imbir + cynamon = ciasteczka! :) 163

serii Tea Cocktails "Citrus with hint of ginger", która wspaniale wyostrzyła smak ciastek :> No to jedziemy! Potrzebujemy: 1 szklankę mąki 125g margaryny 1 torebkę cukru waniliowego 125g cukru pudru 3 torebki Irving Tea "Citrus with hint of ginger" 1 łyżeczkę cynamonu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę imbiru sproszkowanego Polewa: 6 kostek czekolady mlecznej Odrobinę mleka Najpierw

Emcia Pichci
Świętujemy! Muffiny z konfiturą z malin i czekolady :))) 140

łyżką ciasta, aż do skończenia wszystkich składników. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wstawiamy muffiny na ok. 30 minut. Po wyciągnięciu upieczonych muffinek zostawiamy je do ostygnięcia i następnie posypujemy cukrem pudrem (ale i bez tego dodatku są szalenie słodkie!). Smacznego! Dzięki, że jesteście

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania