cukier puder - 2539 przepisów (strona:115/170)

Mini rogaliki z marmoladą 242

zwijać rogaliki. Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki półfrancuskie śmietanowe 198

rogalomanię  , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 200  stopni i piec rogaliki aż będą złociste.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Jogurtowo - kokosowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 252

Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Rabarbar obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu ciasta.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w 200C.Upieczone ciasto wystudzić. Wystudzone można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka francuskie z masą makową 206

Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierożki, w razie potrzeby pomagając dołączoną  łyżeczką..Ułożyć na blaszkę i upiec..po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Basbusa! 221

łyżeczka cynamonu 10dag wiórków kokosowych 0,5 kostki masła 1 szklankę mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru Lukier: 0,5 szklanki cukru pudru, woda, cytryna Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszce, kroimy na kwadraty i wsadzamy do piekarnika o temperaturze ok. 180C na 40minut. Po wyciągnięciu ciasta odstawiamy

Emcia Pichci
Imbir + cynamon = ciasteczka! :) 197

serii Tea Cocktails "Citrus with hint of ginger", która wspaniale wyostrzyła smak ciastek :> No to jedziemy! Potrzebujemy: 1 szklankę mąki 125g margaryny 1 torebkę cukru waniliowego 125g cukru pudru 3 torebki Irving Tea "Citrus with hint of ginger" 1 łyżeczkę cynamonu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę imbiru sproszkowanego Polewa: 6 kostek czekolady mlecznej Odrobinę mleka Najpierw

Emcia Pichci
Świętujemy! Muffiny z konfiturą z malin i czekolady :))) 170

łyżką ciasta, aż do skończenia wszystkich składników. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wstawiamy muffiny na ok. 30 minut. Po wyciągnięciu upieczonych muffinek zostawiamy je do ostygnięcia i następnie posypujemy cukrem pudrem (ale i bez tego dodatku są szalenie słodkie!). Smacznego! Dzięki, że jesteście

Emcia Pichci
Mocno czekoladowe muffiny z masłem orzechowym! 151

Muffiny mniej więcej trzymają się przepisu Nigelli: Składniki suche : 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku 0,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej Nadzienie : 12 łyżeczek masła orzechowego Przepis : Składniki suche

Emcia Pichci
Sernik z borówkami 149

żeby za mocno się nie przypiekł (mi się nie udało tego opanować i trochę spiekłam go z góry, ale naprawdę w ogóle nie zmienia to smaku!) Wierzch możemy posypać cukrem pudrem

Emcia Pichci
Kokosanki - prosty przepis 176

Składniki: 200g wiórek kokosowych 30g masła  1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru Przepis: wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na "ciasto". Następnie formujemy w kuleczki lub inne kształty. Uformowane kokosanki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140 C i pieczemy przez 20 minut. Kokosanki  najlepiej smakują na drugi dzień

Emcia Pichci
Pączki hiszpańskie 481

wychodzi ok. 20 pączków  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej  4 jajka 60 g masła  200 ml wody  Olej do smażenia  Lukier:  1 szklanka cukru pudru  3 łyżki wrzątku  Przepis: W garnku rozpuszczamy masło wraz z wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy maksymalnie ogień i dodajemy naraz przesianą mąkę. Szybko i dokładnie mieszamy

Emcia Pichci
Liście mięty w bezowej skorupce 187

słodkiej skorupce serwując słodką, bezowo-miętową przekąskę. Jeśli macie zapasy ogrodowej mięty zachęcam do spróbowania:) Wystarczą Ci zaledwie: 2 garście świeżych liści mięty 2 białka jajka 1/3 szklanki cukru pudru  Białka ubij na sztywno, dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze kilka minut. Umyte liście mięty zamocz w pianie, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w nagrzanym

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto ze śliwkami 199

Ciasto musi być gęste. Śliwki przekroić na pół,wyjąć pestki i poukładać na cieście. Piec w temperaturze 180 °C  około 40-50 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. Uwagi: Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 24cm

Gorący kąsek
Czekoladowa lawa z pomarańczową nutą 162

zależności od piekarnika czy wielkości kokilek.   Dlatego warto sprawdzić wykałaczką stan wypieczenia babeczek. Wierzch powinien być wypieczony, ale środek wciąż płynny. Babeczki podajemy od razu po upieczeniu. Oprószamy cukrem pudrem lub kakao. Przed wyjęciem z kokilek najlepiej delikatnie podważyć babeczki nożem. Najlepiej smakują kiedy są jeszcze ciepłe

Mania Gotowania
Placek owocowy z marcepanem 230

przebrane owoce(wiśnie wydrylowane) wykładamy na ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy 35-40 min. Przed podaniem , wystudzony placek można udekorować świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem. Smacznego!! Lubicie takie mocno owocowe ciasta

Farmażony