kawałeczki o wymiarach około 2cm x 2 cm. Z w/w składników za pomocą trzepaczki zrób gęste ciasto dodaj pokrojone jabłka. Smaż na oleju aż się zrumienią, podaj z cukrem pudrem! ;-D „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie zapominajmy o nim w codziennej diecie!” Smacznego! PRZEPIS ZGŁASZONY DO KONKURSU: "BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO” Miłego dnia
SMYKWKUCHNIrozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIlodu i gotowe! ;) Składniki na 4 porcje. Zainspirował mnie przepis ze strony Fotokulinarnie.pl SMACZNEGO! ;) Składniki: 300 ml zimnej zielonej herbaty 4 brzoskwinie szklanka malin lód miód lub cukier puder do posłodzenia Wykonanie: Herbatę blendujemy z owocami. Słodzenie zależy już od Was, zależy jaki smak lubicie ;) Dodajemy lód i gotowe! ;) Można też schłodzić w lodówce
Czerwona Porzeczkataka ma być;)) wylać na drożdżowy spód. Rozsypać wypestkowane, odsączone wiśnie. Odstawić na 15 minut. Piec około 40 minut w temp. 180st. Ostudzić. Wierzch posypać malinami i borówką, oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościmąką. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Krótko utrzeć do połączenia składników. Ciastem posypać wierzch ciasta tworząc kruszonkę. Piec około 40 minut w temp. 180st. Ostudzić i podawać oprószone cukrem pudrem. Źródło: Home-made food and not only
Z miłości do słodkościresztą ciasta. Nektarynki kroimy na mniejsze kawałeczki i delikatnie mieszamy całość. Przekładamy do blaszki wyłożonej papilotkami i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Babeczki można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem - nie są bardzo słodkie, więc dla łakomczuchów trzeba sypnąć koniecznie :) Piosenka, która chyba najbardziej kojarzy mi się z latem i wolnością. Wy też macie czasem ochotę
sama złodyczdrodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Ciasteczka gotowe w 20 min. Polecam . Zaczynamy: Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego gotowego 1 puszka brzoskwiń 2 puszki gruszek 2 łyżki masła cukier puder 200 ml smietany do ubicia Wykonanie: Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce. Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem. Na ciasto układamy owoce. Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około(...)złotego koloru. Ubijamy śmietanę. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy z bitą śmietaną. Smacznego
Smaki Edytybiałek, 200g cukru. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieście. Piec około 40 minut w temp. 175st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: Ola in the kitchen
Z miłości do słodkościroztopionym masłem i dajemy chwilę, by wyrósł. Gdy zauważalnie zwiększy swoją objętość wstawiamy do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy do zrumienienia (około 40 minut). Polewamy lukrem (cukier puder mieszamy ze śmietanką 36% do uzyskania gładkiej konsystencji). Następnie zjadamy w mgnieniu oka... bo inaczej się nie da! Smacznego i do usłyszenia! (function
Symfonia Smakówplasterki. Jakoś o tym zapomniałam (w końcu parę lat już minęło) i pokroiłam je w kostkę. W każdym razie w smaku różnica żadna ;) Możesz je podać po prostu posypane cukrem pudrem lub wymieszać go z cynamonem. Albo dodać ulubioną konfiturę. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówmąki pszennej, 50 g masła. Wszystko wyrabiać palcami, aż powstanie kruszonka. Posypać nią wierzch ciasta. Piec około 50-60 minut w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja: Moje Qulinaria
Z miłości do słodkościpodpieczone, przestudzone ciasto. Na powierzchni rozsypujemy trochę świeżych malin i na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy styropian w temperaturze 160 stopni C ok. 50 minut. Styropian posypujemy cukrem pudrem, kroimy na kawałki, możemy też wykroić ciasto specjalnymi obręczami, aby miało okrągły kształt i udekorować je malinami. The post Styropian (ciasto) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękalorii, są super light. Porzeczki do koktajlu musimy umyć i odszypułkować. Ten koktajl z czarnej porzeczki przygotowałam ze szklanki bardzo schłodzonego kefiru, 1 szklanki czarnych porzeczek oraz 1 łyżeczki cukru pudru. Smacznego! The post Koktajl z czarnej porzeczki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrazem mieszamy delikatnie silikonową łyżką. Wykładamy masę na ciasto, posmarowaną wcześniej konfiturą. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ciasto w temperaturze 160 stopni C ok. 50 minut. Posypujemy cukrem pudrem, kroimy na kawałki, dekorujemy owocami sezonowymi. The post Czekoladowy styropian appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPołączeni ciasteczek kruchych z chałwą... coś przepysznego! A co najlepsze robi się bardzo szybko. Składniki: 2,5 szklanki mąki 1,3 łyżeczki proszku do pieczenia 200g margaryny szklanka cukru pudru 2 łyżki wody trochę sezamu do ozdoby 200g chałwy waniliowej ODRA W misce łączymy wszystkie składniki (chałwę kruszymy). Całość wyrabiamy, aż powstanie jednolita masa. Formujemy kulki kładziemy na blaszce wyłożone
Brzuszki Łakomczuszki