pół kg mąki (na wszelki wypadek przygotuj odrobinę więcej) 25 dkg jasnych skwarek (zmielonych) 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej albo cukier waniliowy szklanka cukru pudru 3/4 szklanki kwaśnej śmietany bądź 1/3 kostki masła otarta skórka z jednej pomarańczy (opcjonalnie) Wykonanie: 1. Połącz ze sobą wszystkie składniki i wyrób ciasto - nie wyrabiaj go długo
Przepisy Aleksandryjajko rozbełtane z łyżką mleka do posmarowania bułeczek. Składniki na masę serową: 200 g twarogu, 4 łyżki śmietanki 30%, 1 jajko, 60 g białej czekolady , 35 dag poziomek, Dodatkowo: cukier puder. Suche drożdże wymieszać z przesianą mąką oraz dodać pozostałe składniki i wymieszać na koniec dodać stopniowo roztopione masło i dokładnie wyrobić (ok.10 minut). Ciasto przełożyć do miski oprószonej mąką(...)nagrzanego piekarnika na 190 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 25 minut. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce i na ciepłe bułeczki wyłożyć resztę poziomek. Oprószyć cukrem pudrem
Delicious Titbitsponieważ baaaardzo, ale to bardzo dużo zależy od piekarnika, termoobieg, jego brak itp. dlatego należy kontrolować swoje wypieki, oglądać jak rosną i rumienią się.) My swoje ozdobiłyśmy lukrem z cukru pudru i wody i kolorową posypką cukrową. Odrywaniec cynamonowy już w kolejnym wpisie- co za dużo to niezdrowo! Polecamy Wam przygotowanie tych słodkości na wolne popołudnia, są pyszne
Symfonia Smakówstracić za dużo z objętości białek. Gofry pieczemy w nagrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami, chociaż same lub tylko posypane cukrem pudrem są równie wyśmienite. Najlepiej w towarzystwie owocowej herbatki lub świeżo wyciskanego soku pomarańczowego. Gofry z tego przepisu są naprawdę leciutkie i puszyste. Gorąco polecam i życzę smacznego
Ratunku obiadduże, dwuwarstwowe desery + 2 mniejsze z samą pianką Należy przygotować: ok. 700 g umytych i pozbawionych szypułek truskawek + kilka do dekoracji 500 ml schłodzonej śmietanki 30 lub 36% cukier puder do smaku (może być również zwykły) 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szkl. wody Truskawki kroimy na pół lub na mniejsze części i dokładnie miksujemy w blenderze. Słodzimy do smaku
Ratunku obiadpieczenia 50 g masła 75 g mielonego serka na sernik szczypta soli do posmarowania: łyżka mielonego serka na sernik 25 g płatków migdałów dodatkowo: 100 ml śmietanki 30% łyżeczka cukru pudru Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Mieszamy je z łyżką mąki i przekładamy do formy do pieczenia. Suche
Mienta blogzdjęciu, że faktycznie wyszło takie jak planowałam. Jak dla mnie wystarczająco słodkie ale zdaję sobie sprawę, że dla niektórych sam banan nie wystarczy i musieliby posypać ciasto dużą warstwą cukru pudru ;) Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. szklanka mąki gryczanej 0/5 szklanki mielonych migdałów 1/3 szklanki amarantusa ekspandowanego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu 3 jajka duży
Mienta blogchwilę. Gotową masę przekładamy na schłodzony spód. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Wierzch ciasta powinien być ścięty. na polewę potrzebne będą: 300 ml śmietany 18%; 3 łyżki cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i polewamy nimi upieczony sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 10 min. Studzimy i pozostawiamy w lodówce na 12 godzin
Miksturownikmisz-masz kruszonką (luźno - nie dociskamy) i zapiekamy w piekarniku przez około 30 min. Do czasu aż kruszonka będzie złocista. Podałam do nich śmietankę 30% wymieszaną z łyżką cukru pudru. Pyszności!!! Ciepłe owoce i chrupiąca, słodka kruszonka - mniam!!! Polecam i smacznego
Miksturownikkroplami aromatu pomarańczowego. Polane miodem, smakują wybornie. Pomarańczowy pancakes prosto z foremki ;) - dla M. Pancakes - przepis podstawowy. Składniki: 2 szkl. mąki; 2 jajka; 1 1/2 szkl. mleka; 3 łyżki cukru pudru; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 75 g masła; szczypta soli; Masło topimy i studzimy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy
Miksturownikciastek :) Chińskie ciasteczka z wróżbą. Składniki: 300 g mąki + mąka do podsypania; 80 g cukru; 3 jajka (u mnie 4 bo były malutkie); 2 łyżki oleju; 2 łyżeczki cukru pudru; odrobina soli; Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną, przykrytą ściereczką - żeby nie wyschła - odstawiamy. Drugą rozwałkowujemy cienko i wykrawamy wąską szklanką lub foremką kółka
Miksturownikmisz-masz kruszonką (luźno - nie dociskamy) i zapiekamy w piekarniku przez około 30 min. Do czasu aż kruszonka będzie złocista. Podałam do nich śmietankę 30% wymieszaną z łyżką cukru pudru. Smacznego!!! Regulamin konkursu: 1. Sponsorem i organizatorem konkursu jest prowadząca blog: miksturownik.blogspot.com. 2. Nagrodą będę: 3. Konkurs trwa od 10 sierpnia do 10 września 2013 r. 4. Warunkiem uczestnictwa
Miksturownikdwóch łyżek. W trakcie smażenia obracamy pączki, tak aby równo usmażyły się ze wszystkich stron. Wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Miksturownikłyżce wystudzonego budyniu i miksujemy dalej. Krem wykładamy na jeden z blatów i przykrywamy drugim blatem. Ciasto należy schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
MiksturownikCointreau ( niekoniecznie ) - dałam łyżkę Amaretto Wierzch * 500 ml śmietany - dałam 400 ml 30 % * cukier waniliowy - nie dałam * 1 łyżka likieru - nie dałam * kakao do posypania - obficie * dodatkowo 6 łyżek cukru pudru, serek mascarpone 250 g i 1 żółtko - dałam serek i łyżkę fruktozy Piekarnik nastawiłam na 180*C, wyłożyłam papierem tortownicę o śr. 22 cm. Czekoladę rozpuściłam z masłem
Zdrowa Kuchnia Sowy