Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson. Składniki: 2 puszki gruszek w zalewie (lub kompot) 125 g mąki pszennej 125 g cukru (może być cukier puder) 25 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g masła miękkiego 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wykonanie: Ustaw piekarnik na 220°C. Gruszki odsącz z zalewy. Formę wysmaruj masłem. Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na je... czytaj dalej...
wygląda tragicznie, ale gratuluję ambicji, aby to zamieścić w internecie.
Za to smakował rewelacyjnie :) Atutem tego ciasta jest smak, dlatego warto aby zainteresowani mieli dostęp do przepisu. Anonimie, może Ty robisz to lepiej, chętnie pooglądamy Twoje wypieki. Serdecznie pozdrawiam:)