Przepis na : śniadanie
Mój mały uczeń często domaga się placuszków na śniadanie, a żeby mu sie nie znudziły staram się przygotowywać je w różnych wersjach. Ten przepis podobno pochodzi z kuchni Andory. Placuszki są niezwykle proste w przygotowaniu a naprawdę smaczne;) Odpowiednio miękkie, z korzenną nutką... W sam raz na jesienne śniadanie;) Inspiracja (z moimi zmianami) Składniki: jajko, 200ml przegotowanej zimnej wody, 120ml oleju rzepakowego (użyłam Rapso), 250ml mleka, 400g mąki pszennej, ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Bardzo smaczne, moje dzieci tez ciagle pytaja o placuszki, wiec napewno skorzystam z przepisu:)
Baardzo apetycznie wyglądają:) Muszę sama przygotować jutro na śniadanko.