Biszkopt z czarną porzeczką

Biszkopt z czarną porzeczką

Biszkopt z czarną porzeczką

Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki maki tortowej  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Przygotowanie :Jajka ubijamy na puszystą masę , dodajemy po trochę cukru i mieszamy około 5 minut .Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy .Wrzucamy czarną porzeczkę obtoczoną w cukrze oraz żurawinę. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone .W mojej wersji po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 2 sierpnia 2013 19:21:00

zapraszam do nas na wieś :)