Eklerki

Eklerki

Eklerki

  Eklerki:Skladniki:400 gr maki220 gr masla300 ml wody8 jajszczypta soliMaslo rozpuszczamy w wodzie, dodajemy szczypte soli, I dodajemy make, energicznie mieszajac do polaczenia. Jajka ubijamy po ostudzeniu ciasta.Szpryca nakladamy ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia.Nagrzewamy piekarnik do 200 C, pieczemy 25-30 min.Po wyciagnieciu eklerek z piekarnika, rozcinamy na pol, kiedy jeszcze cieple.Krem: Gotujemy budyn smietankowy. Po ostudzeniu laczymy z maslem I 2 lyzkami cukru pudru.Krem wkladamy... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, ciastka , mak, budyń, krem, ciasteczka, jajko, cukier, cukier puder, ciasto z makiem, ciasta z kremami, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z masa

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 2 kwietnia 2014 00:08:14

Piękne eklerki :)

Edyta B, 2 kwietnia 2014 12:11:54

dziekuje :) a do tego przepyszne :)