Powoli zbliża się już do nas jesień... A jesienią zawsze królują u nas jabłka. I nie może też zabraknąć naszego ulubionego jabłecznika z budyniem według przepisu mojej mamy. Bywało też tak, że piekłam go co tydzień:) Kruche ciasto, dużo jabłek i ciepły budyń, smaki moje dzieciństwa;):) Ciasto:4 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 3 jajka,250g masła lub margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jajka oraz posiekane masło. Wszystko ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...bardzo fajny przepis! muszę kiedyś tak zrobić z budyniem na jabłuszkach, nie znałam takiego przepisu wcześniej, zawsze dodawałam do bezy budyń, Twoje ciasto wygląda bardzoo apetycznie mmmm
Pięknie wygląda. Bardzo delikatnie. Swoją drogą, jabłecznik z budyniem to właśnie mój ulubiony!
Dziękuję:) ula koniecznie spróbuj:) My uwielbiam jabłecznik w tej wersji:)
Jabłecznik właśnie w takim stylu gotuję już od dawna - zawsze wychodzi bardzo apetycznie!