Babki lubię,zarówno ucierane jak i ubijane.Lubię je za to ,że szybko się je robi i świetnie smakują.Zarówno do kawy z pianką jak i do herbatki.Was również zachęcam do upieczenia. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 20 dag masła 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 płaska łyżka kakao 3 łyżki mielonych migdałów Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera na puszysto. Porcjami doda... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Ja również uwielbiam babki, chociaż zazwyczaj jem je wyłącznie w święta :)
Podoba mi się ten dodatek mielonych migdałów! Babka wygląda pięknie:) Pozwoliłam sobie nominować Cię do Liebster blog: http://szalonapatelnia.blogspot.com/2013/04/liebster-blog-wyroznienie-od-orci.html , zapraszam do zabawy i pozdrawiam:)