Znalazłam w szafce spore zapasy mąki kukurydzianej, trzeba było więc coś wykombinować;) Postanowiłam upiec nietypowe ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej, kukurydzy oraz wiórków kokosowych. Ciasto nie zawiera cukru, zamiast tego użyłam słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki:2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka skondensowanego słodzonego, łyżka masła lub margaryny, 80g wiórk... czytaj dalej...
A ja mam pytania JAK TO SMAKUJE?:D bo ja nie lubie kukurydzy w sumie ale ciasto wygląda tak interesująco że sie zastanawiam:)
J. właściwie nie czuć mocno kukurydzy, głównie dominują wiórki kokosowe:)
bardzo słoneczne ciasto :)dziękuję za udział w akcji Warzywa w słodyczach 2013.