Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą

Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą

Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą

Znalazłam w szafce spore zapasy mąki kukurydzianej, trzeba było więc coś wykombinować;) Postanowiłam upiec nietypowe ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej, kukurydzy oraz wiórków kokosowych. Ciasto nie zawiera cukru, zamiast tego użyłam słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki:2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka skondensowanego słodzonego, łyżka masła lub margaryny, 80g wiórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 6 września 2013 10:43:18

wygląda super! bardzo fajny pomysł!

z miłości do słodkości, 6 września 2013 10:51:37

Dzięki:) I nawet smaczny:):)

J., 6 września 2013 13:29:12

A ja mam pytania JAK TO SMAKUJE?:D bo ja nie lubie kukurydzy w sumie ale ciasto wygląda tak interesująco że sie zastanawiam:)

Justyna Bąk, 6 września 2013 16:11:41

wygląda ciekawie, bardzo intensywny kolor ma:)

z miłości do słodkości, 6 września 2013 19:40:18

J. właściwie nie czuć mocno kukurydzy, głównie dominują wiórki kokosowe:)

chantel, 6 października 2013 13:47:37

bardzo słoneczne ciasto :)dziękuję za udział w akcji Warzywa w słodyczach 2013.

z miłości do słodkości, 7 października 2013 10:26:57

Dzięki:) Cieszę się, że mogłam dołączyć;)