Kokosowy pudding ryżowy z żurawiną

Kokosowy pudding ryżowy z żurawiną

Kokosowy pudding ryżowy z żurawiną

Pudding ryżowy jest odpowiedni na każdą okazję. Jest pyszny zarówno latem jak i zimą, podany na gorąco, ciepło czy zimno. Aby nadać puddingowi nutkę egzotyczności, część zwykłego mleka zastąpiłam mlekiem kokosowym…., które doskonale spełnia rolę śmietanki i dodaje kremowej konsystencji. W przypadku puddingu ryżowego zawsze najpierw gotuję ryż w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru skrobi, a dopiero potem poddaję go dalszej obróbce z dodatkiem mleka. Wydaje mi się, że w przeciwnym razie pudding miałby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata F, 18 listopada 2013 08:42:26

Jak ja dawno puddingu ryżowego nie jadłam! Gotowany na mleku kokosowym to chyba moja ulubiona wersja :)

Kasia Selaszuk, 18 listopada 2013 21:01:43

Beata, ta kokosowa wersja to teraz i moja ulubiona jest)

marifra79, 24 listopada 2013 00:23:16

Dev'essere di un buono!! Un abbraccio e buona domenica

Kasia Selaszuk, 24 listopada 2013 15:17:55

Ciao Marifra, è venuto squisito, con un tocco di esotica) Grazie per esser venuta a trovarmi, è un piacere))