Jeżyny i jabłka pod kruszonką według Sophie Dahl

Jeżyny i jabłka pod kruszonką według Sophie Dahl

Jeżyny i jabłka pod kruszonką według Sophie Dahl

Po świątecznym - środowym obiedzie przyszła pora na deser... I tu w ruch poszły moje ukochane jeżyny. Przepis dodaję do akcji: ale oczywiście nie będzie brany pod uwagę w konkursie :) Na pięć porcji użyłam: 1 szklankę mąki; pół szklanki "domowego" musli (płatki owsiane, kukurydziane, rodzynki, migdały itp...); 100 g masła + 1 łyżka na owoce; 1/4 szklanki brązowego cukru + 2 łyżki do posypania owoców; 220 g jeżyn; 200 g jabłek pokrojonych drobno. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miksturownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.