mielonego mięsa z indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką
czarrna od kuchniSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii
czarrna od kuchniSkładniki: 300 g fileta z indyka 2 małe cebule 1 jajk 3/4 puszki fasoli bialej 30 g siemienia lnianego 400 g pomidorów 300 g brokuła (ok. 1/2) sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Kotleciki zapiekane
czarrna od kuchniCały proces trzeba więc zacząć na 3 dni przed jej podaniem. Ale i tak warto! Składniki na drobiową wędlinę z żołądkami z kurczaka: 250 g mięsa mielonego z indyka 500 g udek kurczaka bez skóry i kości 400 g żołądków z kurczaka 3 ząbki czosnku 80 g suszonych pomidorów w oleju łyżka soli peklowej (20 g) po około
e-PrzepisyKulinarnechętnie wracam do swoich ulubionych smaków, to dziś na talerzu królują właśnie gołąbki. Gołąbki w sosie pomidorowym - 12 sztuk Do przygotowania gołąbków będą Ci potrzebne: główka kapusty włoskiej, 600g indyka, 200g ryżu, cebula, 500ml bulionu warzywnego, 500ml passaty pomidorowej, łyżka mąki z ciecierzycy, 2 łyżki masła klarowanego, szczypta cukru, szczypta chili, sól i pieprz do smaku. 1. Ryż opłucz, wsyp
Z notatnika dietetykaa.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1,2 kg piersi z indyka -1 łyżeczka soli zwykłej -1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego -1łyżka majeranku -1 łyżeczka papryki słodkiej -szczypta papryki ostrej -2 łyżeczki żelatyny -100 ml wody Połowę
Kulinarne przemysleniadniu, kiedy nie mamy już siły na gotowanie. Przygotowanie tego dania, chyba nikomu nie sprawi problemu. Do pulpecików, w zależności od Waszego podniebienia wybierzcie odpowiedni rodzaj mięsa – z indyka, drobiowe, wołowe, albo mieszane wieprzowo – wołowe. Nie polecam używać mięsa garmażeryjnego, bo jest najsłabszej jakości. Składniki 500g mięsa mielonego – dowolnego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kajzerki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje 300 g ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona) 200 g dasolki szparagowej zielonej Może być mrożona) 1,5 l bulionu warzywnego 30 ml oleju 2 ząbki czosnku 180 g cebuli
Eat me! Fit me!