Przepis na : obiad
Zazwyczaj używam mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego. Tym razem trafiło mi się mięso z kurczaka, a z niego najlepsze są kotlety pożarskie. To tradycyjne kotlety, jednak zdecydowanie rzadziej robione niż popularny mielony. A szkoda bo są pyszne. Można je zrobić z mięsa kurczaka lub indyka, za każdym razem smakują idealnie. Ale dlaczego pozerskie? Nie mam pojęcia.. Może ktoś wie? Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...