Rolady z indyka z pieczarkami i "Ostatni list"
Rolady z indyka z pieczarkami i "Ostatni list"
Niedzielne tłuczenie mięcha zaliczone 😉 Ale zamiast kotletów w panierce, powstały aromatyczne i wilgotne w środku roladki. Piekłam je równolegle z ziemniakami, dzięki czemu oszczędziłam sobie stania przy płycie i mycia było niewiele. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z indyka (gotowe, już pokrojone) 2 pieczarki pół czerwonej papryki 4 łyżeczki mąki arachidowej liście bazylii papryka ostra w proszku sól pieprz olej Sznycle rozbić na zgrabny kotlet. Mięso natrzeć łyżką oleju. Oprószyć solą z obu stron i pieprzem od ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Badylarka
gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, pieczarki, kotlet, sznycle, ziemniaki, kotlety, sznycel, indyk, pieczone ziemniaki, surówka, piersi, pierś, roladki, mięsa pieczone, bez pieczenia, pierś z indyka, rolada z indyka
Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję