Pilaf z indykiem i warzywami

Pilaf z indykiem i warzywami

Pilaf z indykiem i warzywami

Przepis na : obiad

Pyszne jednodaniowe danie. Polecam Pokroić piersi indyka w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Jak już cebula straci kolor surowizny dodać pokrojony drobno czosnek i mięso. Smażyć około 2 minut. Cukinię umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. To samo zrobić z paprykami i chili. Szafran zalać gorącym wywarem i odstawić na chwilkę. Na patelnię wlać pomidory, wywar razem z szafranem. Dodać ryż, wymieszać i doprawić do smaku. Gotować 10 minut, następnie dodać warzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.