Jedzenie to jedna z tych przyjemności, do których trzeba dojrzeć! Tak. Momentem zdania żywieniowej matury jest ta sytuacja, w której zaczyna smakować to, co wywoływało lawinę epitetów wzbogaconą gestykulacją rodem z filmu, w którym główny bohater obrywany jest ze skóry. Nawet najwięksi mali geniusze mają w swoim menu pozycje, których omijać trzeba jak ognia. Zwykle taki młody odkrywca smaków stroni od wszystkiego co zielone - pietruszka to jak wyrok w zawiasach, brukselka podchodzi pod dożywocie, szpinak - ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...