Składniki : ok. 750 dag mięsa z dzika, chudego 500 g zmielonego mięsa z indyka 4 jajka namoczona bułka kazjerka cebula, marchew, pietruszka, pieprz, kilka ząbków czosnku, sól Przygotowanie: Mięso z dzika lekko obgotowałam z marchewką i pietruszką, po ostygnięciu mięso pokroiłam w małe kawałki i zmieliłam wraz z warzywami Do mielonego mięsa z indyka dodałam mięso z dzika, przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy oraz namoczoną bułkę, wymieszałam Jajka roztrzepałam i dodałam do całości, wyrob... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula