Przepis na : obiad
Pewnie większość osób zna kotleciki mielone z jajkiem na twardo, zwane jaskółczymi gniazdami lub jajkami po szkocku . Ale czy robiliście już mielone z pastą jajeczną? Te drobiowe gniazdka, wypełnione nadzieniem z gotowanych jajek, zapieczone pod plastrem mozzarelli są bardzo smaczne i ładnie wyglądają na talerzu. Sprawdzą się i jako propozycja na obiad w środku tygodnia, jak i na niedzielę. Jest to też fajna opcja obiadowa, gdy chcemy ograniczyć spożywanie posiłków smażonych, bo kotleciki te pieczone są w piekarn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...