Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w piekarniku. Jest to bardzo fajna propozycja obiadowa. Aby nie były to zwykłe kotleciki z piekarnika, polecam uformować je w kształt „gniazdek”, a pod koniec pieczenia dodać do środka żółtko lub ser cheddar – kotleciki w obu wersjach są bardzo dobre. 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 2 białka 1 kajzerka + mleko do namoczenia 2 łyżki tartego parmezanu 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki ulubione przyprawy (u mnie mielona papryka s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...