Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą być na słodko, wytrawne, z najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tarta, pierogi, pierogi przepis, danie jednogarnkowe, zapiekanki, polędwiczki, polędwiczka, zapiekanka, brokuł, bułki, indyk, mięso, brokuły, kurczak, ryż z warzywami, kasza jaglana, ciasto, lasagne, mielone, potrawka, kurczak z ryżem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, bez pieczenia, zapiekanka z ryżu, zapiekanka z kurczakiem, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z serem, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.