Kurczak w aromatycznym sosie pieczarkowym Bardzo lubię kąski kurczaka duszone na patelni, a już w szczególności skrzydełka. Składniki: ok 1 kg części z drobiu (u mnie filet, skrzydełka z kurczaka, a także skrzydło z indyka) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie 1 cebula ok 200g pieczarek 1,5 szklanki bulionu 1 łyżeczka mąki 2 łyżki siekanego koperku olej do smażenia *** Mięso dzielimy na części i oprószamy przyprawami *** *** Na patelni rozgrzewamy n... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...