Składniki / ok 5 sztuk kotletów: – 400 g mięsa mielonego z indyka – 1 mała czerwona cebula – 1 jajko – ok. 5 dużych suszonych pomidorów – sól i pieprz do smaku – ząbek czosnku – bułka tarta do obtoczenia – 1/2 małej najlepiej czerstwej bułki – woda lub mleko bez laktozy do namoczenia bułki – do podania: buraczki, ziemniaki Przygotowanie: Bułkę do kotletów namaczaj w wodzie
I LOVE LIFEobiad, albo kolację, którą przygotujesz w naczyniu do zapiekania. Pomysł na dorsza z puree z groszku i mięty, sałatką z pomidorkami Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego np. z indyka 400 g ulubionego żółtego sera 2 średniej wielkości cebule 3 ząbki czosnku 350 g makaronu penne sól, pieprz, słodka papryka do smaku odrobina oleju roślinnego lub masła klarowanego Zapiekanka makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!petarda! Przepis na 4-5 porcji, przy podziale na 4, jedna porcja to około 291kcal, B: 38g, T: 5,9g, W: 23,8g. Składniki: – 600g piersi z kurczaka lub indyka – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 2-3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – ½ dużej kapusty pekińskiej – 4-5 leśnych grzybów lub pieczarek – 2 cebule – 1 czerwona papryka – 1 żółta papryka
Be Fit Be Strongowocami. Trzeci przepis i trzecia wątróbka - tym razem indycza z dodatkiem smażonych gruszek. Wątróbka z gruszkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania wątróbki będziesz potrzebować: 800g wątróbki z indyka, 2 gruszki, pół pęczka natki pietruszki, 3 łyżki mąki owsianej, 2 łyżki oleju rzepakowego, łyżkę tymianku, szczyptę gałki muszkatołowej, szczyptę cynamonu cejlońskiego, sól i pieprz do smaku. 1. Wątróbkę oczyść
Z notatnika dietetykaSkładniki na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty (około 18 sztuk): główka młodej kapusty (dałam stożkową o wadze 1 kg) 100 g kaszy jaglanej 800 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka sól, pieprz, czosnek suszony Sos pomidorowy: 300 ml passaty pomidorowej szklanka wody 2 łyżki słodkiego sosu chili (można pominąć) sól, pieprz Przygotowanie Kapustę dzielimy
e-PrzepisyKulinarnewarzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT – Grillowane awokado z fetą i pomidorami – Grillowane nektarynki z miodem – Steki z kalafiora z pieczonymi ziemniakami Hasselback FIT – Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT – Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT – Szybkie szaszłyki z łososia i ananasa FIT – Sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek FIT – Wegańskie szaszłyki z tempehu – Szaszłyki z młodych ziemniaków
Be Fit Be Stronggołąbków, ale w formie szybkiego w przygotowaniu risotto, które robi się na jednej patelni. Świetny jest ten przepis. Przepis na risotto gołąbkowe Składniki: 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe lub indyk), 2 cebule, mała główka młodej kapusty, pół dużej lub podobna ilość zwykłej, 100 gramów ryżu, łyżka papryki w proszku, 2 puszki pomidorów w zalewie (razem 800 gramów), sól, pieprz, olej
Kulinarna Polskałyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżki soku z cytryny I. Kebab: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 1 łyżka przyprawy do kebabu 1 łyżka oliwy 2 łyżki kukurydzy 3 małe ogórki konserwowe garść sałaty pekińskiej Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku szczypta
KuchniaWeDwoje.plniewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 24 sztuki Składniki: 160 g fileta z indyka 50 g sera mozzarella 4 sztuki pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek 120 g sera camembert 4 plastry szynki 8 sztuk pieczarek marynowanych 2 sztuki ogórka konserwowego 2 laski grubego kabanosa 80 g sera feta
KuchniaWeDwoje.plIlość porcji: 8 kawałków Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka soli Nadzienie: 250 g fileta z indyka 1 mały por 100 g surowej szynki np. parmeńskiej 1 niewielka cebula lub 2 cebulki szalotki 1 papryka czerwona (200 g) ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki curry 3 łyżki oliwy
KuchniaWeDwoje.plsałatce panierowane kawałki mięsa i sera camembert na ciepło smakują mi bardzo. Polecam Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 250 g fileta kurczaka lub indyka 200 g sera camembert 1 paczka mixu sałat 3 – 4 łyżki słonecznika łuskanego 1 – 2 opakowania panierki klasycznej Kamis (po 90 g) 1 jajko ½ szklanki mleka lub wody olej do smażenia
KuchniaWeDwoje.plpracy. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zdrowi i sycący posiłek. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 sztuki (4 porcje) Składniki: 4 papryki 400 g fileta z indyka lub kurczaka 100 g kaszy orkiszowej 1 puszkę lub 4 – 5 sztuk pomidorów 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki
KuchniaWeDwoje.plostro-słodka. Ja bardzo lubię takie połączenia i mam nadzieję, że Wam również będzie smakowało:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 400 g filetu z kurczaka lub indyka Mix sałat lub ½ sałaty lodowej 150 g ser mozzarella (w kulce) Marynata: 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka zioła prowansalskie szczypta świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki miodu 1 łyżka
KuchniaWeDwoje.plokazję. Jest szybkie do przygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy
KuchniaWeDwoje.pljestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona 2 łyżeczki curry Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń
KuchniaWeDwoje.pl