Uwielbiam mięso z indyka, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzenie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będą to kotlety w sosie z grzybami kurkami w pysznym sosie. Danie można podać z makaronem. czytaj przepis
Kulinarna Chwilabuziach najszerszy uśmiech ;) Chodźcie! Wejdźmy w lato z włoską lekkością i mnóstwem smaku! Klopsiki z mozzarellą i sosem pomidorowym Potrzebujesz: Na klopsiki: 500-450g mieloneo mięsa z indyka 1/2 małej cebuli 3 suszone pomidory w oleju 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 kulka mozzarelli / 12 mini
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMożna podawać z kaszą jaglaną, makaronem, młodymi ziemniakami. Obiad szybki i smaczny. Drobiowo-wieprzowe pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym Potrzebujemy 500g piersi z indyka, 500g łopatki, 3-4 jajka, 1 szklanka kaszy jaglanej, x) 2 cebule, czosnek niedźwiedzi lub 3-4 ząbki czosnku, odrobinę masła klarowanego lub innego tłuszczu,, pęczek drobno pokrojonego koperku, mąka
Leśny Zakątekżółtym. Całość pieczemy przez około 40 minut w piekarniku i gotowe. Składniki na roladki z cukinii: 2 średnie cukinie (po około 200 g) 500 g mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe lub wołowe) jajko 1 ząbek czosnku 150 g sera żółtego sól, pieprz Sos pomidorowy: 150 ml passaty pomidorowej łyżka oleju pół łyżeczki cukru czosnek suszony, zioła
e-PrzepisyKulinarnemąki ziemniaczanej. Ja w swoim przepisie wykorzystałem bezglutenowe bułki hamburgerowe Incola. Następnie, należy wybrać odpowiednie mięso. Najlepiej wykorzystać wołowinę. Ale możecie zrobić również wersje delikatniejszą z mięsa z indyka, albo z kurczaka. Ważne, aby wybrać mięso świeże i dobrej jakości. Do mięsa można dodać ulubione przyprawy, na przykład sól, pieprz, czosnek lub paprykę. Ja uważam, że klasyczny burger to mięso
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest czasochłonny. Kolor i smak tego rosołu wynagradza jednak każdą minutę. Wychodzi wybitnie. Przepis na rosół pieczysty Składniki: Wołowina (najlepiej z kością – na przykład goleń), elementy kurczaka i indyka – łącznie około 2 kg, 4 marchewki, 1 korzeń selera lub podobna ilość korzenia pietruszki, 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 por, przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz
Kulinarna PolskaPyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aromatycznego boczku, który sprawia, że kotlety są soczyste. Kotlety podane z młodą kapustką, czy nie brzmi do kusząco? czytaj przepis
Kulinarna Chwilazrobię, bo są jedyne w swoim rodzaju. Mięsne jeże zrobiły furorę na imprezie. Nie dość, że były niekwestionowaną ozdobą stołu, to jeszcze smakowały. Składniki: ? 500g mielonego mięsa z indyka ? 1 bułka kajzerka lub inna ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 łyżki oliwy ? 3 jajka ugotowane ? 2 jajka surowe ? sól, pieprz ? pęczek zielonej pietruszki Dekoracja: ? cienkie kabanosy drobiowe ? 4 orzechy włoskie
To co kochamSkładniki na 4 porcje: ? 4 cukinie o długości ok 15-20 cm ? 50 dkg mięsa mielonego z indyka ? 1 kajzerka ? 1 jajko ? sól, pieprz ? pęczek pietruszki zielonej ? starty ser do posypania – użyłam mozzarelli z czosnkiem i bazylią ? 4 pomidorki koktajlowe ? 4 pomidory duże Wykonanie: ? Cukinie umyć, obciąć końce, przeciąć wzdłuż na pół i minimalnie wydrążyć. ? Bułkę namoczyć w ciepłej
To co kochamSkładniki: ? 1 duży kalafior ? 70 dkg mięsa mielonego z indyka ? 2 jajka ? 2 kajzerki ? 3 plastry mozzarelli ? ząbek czosnku ? sól, pieprz ? łyżka posiekanej natki pietruszki Sos pomidorowy: ? 4 duże pomidory ? 150 g sera feta ? kilka liści selera i pietruszki ? przyprawa Kamis Viva Italia Arrabiata Wykonanie: ? Kalafiora ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. ? Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i pokroić
To co kochamSkładniki na 4 porcje: ? 8 medalionów z indyka ? 8 plastrów sera żółtego salami ? 2 połówki brzoskwiń z zalewy ? sól, pieprz ? 1 łyżka sosu sojowego ? 3 łyżki oleju Wykonanie: ? Medaliony delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem, położyć na blasze posmarowanej olejem, skropić sosem sojowym. ? Na każdy położyć plaster sera żółtego, na ser pokrojone w plasterki brzoskwinie. ? Zapiekać w temp 200 st.C
To co kochamSkładniki na 4 porcje ? 1 udziec z indyka bez kości ? 2 łyżki masła ? 2 liście laurowe ? ziele angielskie ? sól, pieprz do smaku ? 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny Buraczki ? 1 opakowanie mrożonego puree z buraczków ? 2 łyżki masła ? garść rodzynek ? 1/2 opakowania mrożonych śliwek bez pestek ? 1 jabłko ? 2 łyżki miodu ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżka octu winnego Sos wiśniowy
To co kochamkruche kopczyki. Łatwe do zrobienia, a efekt doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 6 porcji: ? 6 plastrów schabu 1,5 cm ? 50 dkg mięsa mielonego z indyka ? 1 jajko ? 1 bułka kajzerka ? 2 szalotki ? 1 ząbek czosnku ? 1 łyżka masła ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1 łyżka tartej bułki ? sól, pieprz do smaku ? 1 szklanka śmietanki
To co kochampyszne są również w sosie koperkowym. Wczoraj były na obiad, a dzisiaj na śniadanie Monika robiła sobie hamburgery. Składniki na 6 porcji: Klopsiki ? 750 g mięsa mielonego z indyka ? 2 jajka ? 2 kajzerki ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? bułka tarta ewentualnie ? olej do smażenia ? 1 kostka rosołowa ? 2 liście laurowe
To co kochampada pytanie od chłopaków – po ile na głowę? Słona feta nadaje tym kotlecikom wyrafinowanego smaku i poniekąd zaskakuje swoją obecnością w środku. Składniki: ? 750 g mięsa mielonego z indyka ? 2 bułki kajzerki ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 jajka ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka suszonego oregano ? pęczek natki pietruszki ? 200 g sera feta – oryginalny twardy
To co kocham