Wątróbka z morelami

Wątróbka z morelami

Wątróbka z morelami

Smażona wątróbka zawsze kojarzy mi się z jabłkami i tak też bardzo mi smakuje. Jednak tym razem przygotowałam ją ze świeżymi morelami. Nie z cebulą, bo smażona jest ciężkostrawna i osobiście nie przepadam za nią. Dzięki morelom moja watróbka jest lekka i kwaskowa. Składniki: ? 500 g wątróbki z indyka ? 8 jabłka ? sól, pieprz do smaku ? 5 łyżek oliwy do smażenia ? ewentualnie mąka do obsypania wątróbki Wykonanie: ? Morele umyć, wyjąć pestki, przekroić na ósemki. ? Rozgrzać oliwę i obsmażyć wątróbkę, którą m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję