Dzisiejsza sałatka to propozycja mieszanki sałat z pysznym mięsem w czosnkowym sosie. Połączenie wręcz idealne! Lekko czasochłonna, gdyż trzeba najpierw upiec mięso, ale warto! Co nam trzeba? Mieszankę delikatnych listków sałaty i rukoli – po 2 garście każdej 200g upieczonego udźca z indyka 2 łyżki suszonych pomidorów mała cebula 100g sera feta sos czosnkowy: czubata łyżka śmietany 18% + posiekany drobno ząbek czosnku + szczypta soli i pieprzu czarnego na sos sałatkowy: 2 łyżki oleju sezamoweg...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat