Dzisiejsza sałatka to propozycja mieszanki sałat z pysznym mięsem w czosnkowym sosie. Połączenie wręcz idealne! Lekko czasochłonna, gdyż trzeba najpierw upiec mięso, ale warto! Co nam trzeba? Mieszankę delikatnych listków sałaty i rukoli – po 2 garście każdej 200g upieczonego udźca z indyka 2 łyżki suszonych pomidorów mała cebula 100g sera feta sos czosnkowy: czubata łyżka śmietany 18% + posiekany drobno ząbek czosnku + szczypta soli i pieprzu czarnego na sos sałatkowy: 2 łyżki oleju sezamoweg...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat