Przepis na : obiad
Kotlety mielone wyjątkowo kojarzą mi się z moją Babcią. Robiła najlepsze mielone, podane do ziemniaków z okrasą i marchewką z ogródka w niedzielne popołudnie smakowały najbardziej. Coś w tej babcinej ręce było magicznego. Serce, oddanie i radość z przygotowywania posiłków dla całej rodziny było czuć, miała we krwi ponadprzeciętne dbanie o nas, i nie mówię o rozpieszczaniu. Kotlety mielone – jest na nie masa sposobów począwszy od rodzaju mięsa po dodatki, ilość bułki tartej, jajek czy wody. Mielone podaję ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...