surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:106/277)

Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 191

bulionu sól i pieprz ziołowy tłuszcz do podsmażenia pieczarek Wykonanie: 1. Z kapusty pekińskiej zdjąć osiem największych liści, wyciąć twarde (białe) części i króciutko sparzyć je wrzątkiem. Pozostałą kapustę pozostawiamy na surówkę .  2. Biały ser dokładnie rozgnieść widelcem, dołożyć kaszę, masło, jajko oraz bardzo drobniutko posiekaną połowę cebuli. Wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podzielić na osiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka z czerwonej kapusty 135

Klasyka! Surówka z czerwonej kapusty. Znana w naszym domu od zawsze, a jednak jeszcze do niedawna nie potrafiliśmy jej przygotować. Zupełnie przez przypadek udało się nam podglądnąć proces jej powstawania i jak się okazało to banalnie proste! Teraz gości na naszych talerzach przynajmniej raz w tygodniu, jako dodatek do wszelakich kotletów czy pieczeni :) Nie tylko świetnie uzupełnia dania, ale również(...)ocet, olej, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Kolor kapusty z niebieskiego zmieni się na fioletowy. Odstawiamy na 15 minut, aby smaki się przegryzły. W razie potrzeby dodajemy więcej octu. Doskonale smakuje również na drugi dzień. Pamiętajmy jednak, aby włożyć ją na noc do lodówki :) My najbardziej lubimy tą surówkę jako dodatek do klasycznych schabowych lub roladek w sosie serowym

Kuchnia od dwojga
FASZEROWANY ZIEMNIAK Z ŁOSOSIEM 96

Faszerowany ziemniak z łososiem kojarzy mi się z wakacjami w Szwecji Składniki: ziemniak ugotowany w mundurku SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY jogurtowy lub śmietanowy sos z ziołami, np SOS ZIOŁOWO-CYTRYNOWY wędzony łosoś posiekane zioła, np natka, koperek i szczypiorek sok z cytryny natnij ziemniaka wzdłuż do połowy wysokości. Ściśnij delikatnie od boku, żeby rozcięcie się powiększyło w powstałą szczelinę nałóż

SandraFrej.com
Bigos z młodej kapusty 174

Młoda kapusta to sezonowy przysmak, na który czekamy całą zimę. Małe główki w kolorze zielonym i jasnozielonym można kupić od maja do lipca. Z takiej kapusty przygotujecie najlepsze surówki, kapuśniaki i bigosy. Uwielbiam ją w każdej postaci. Dziś serwuję bigos z mięsną wkładką w postaci kabanosa, ale możecie go zastąpić boczkiem lub inną kiełbasą, albo po prostu pominąć, jeśli wolicie

Smakowity Blog Kulinarny
Surówka z młodej kapusty i buraka 224

surówka z młodej kapusty i surowego buraka, raz zrobiona, pojawia się ostatnio często na naszych talerzach. Nic dziwnego. Biegnijcie na bazarek po główkę młodej kapusty i soczystego buraka i przekonajcie się sami, bo to połączenie idealne. :) Składniki: - 1 główka poszatkowanej młodej kapusty - 1 duży burak starty na tarce (lub 2 małe) sos: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka syropu

Smakuje zdrowo
SURÓWKA Z MARCHEWKĄ I ANANASEM 136

tylko z samego jogurtu. Następnie sos dodajemy do miski z marchewką i ananasem. Mieszamy ponownie i podajemy surówkę z marchewkę z ananasem jako dodatek do obiadu wraz z surówką z kiszonej kapusty, jabłkiem i brokułem. Dobre rady: Co zrobić z pozostałą zalewą z ananasa? Ja rozcieńczam z dużą ilością wody mineralnej, dodaje plastry cytryny i świeżą miętą i podaję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kiszonej kapusty z koprem 122

Dziś zapraszam na pyszną, zdrową i szybką w przygotowaniu surówkę z kiszonej kapusty :)  Chyba każdy ją zna w różnych wersjach.  Moja z marchewką , jabłkiem , świeżym koprem oraz oliwą :) Smacznego  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI: 10 dag kiszonej kapusty(...)smaku PRZYGOTOWANIE:  Kiszoną kapustę siekam drobno.  Marchew obieram i trę na tarce o grubych oczkach.  Jabłka obieram i również trę na tarce o grubych oczkach.  Koper myję, siekam drobno.  Składniki przekładam do miski.  Polewam oliwą ja dałam 1 duża łyżkę.  Doprawiam szczyptą soli i pieprzem. Mieszam dokładnie.  Surówkę przed podaniem pozostawiam

Gotowanie Patki
CEPELINY 97

Sprawdzony przepis na cepeliny, które podacie jako samodzielne danie z okrasą z cebuli i np. boczku, kiełbasy lub wędliny. Cepeliny można faszerować mięsem, bryndzą, twarogiem, także kiszoną kapustą lub nadzieniem grzybowym. W treści pomysły na kilka moich domowych i niezawodnych farszy. W moim rodzinnym domu popularne były pyzy z twarogiem na słodko lub z dużą ilością pieprzu i szczypioru. Obie(...)zastąpić olej innym tłuszczem np. masłem lub smalcem albo przygotować pół na pół, np. z połączenia masła i oleju. Okrasą polewam cepeliny, podaję jako samodzielne danie. Można dodać surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Pierś z kurczaka w porach 910

pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Imprezowa sałatka i mini kotleciki w razowej panierce 194

kurczaka (u mnie 3, ale ilość dostosujemy do potrzeb) 2 jajka M AlePanierka Razowa do kurczaka olej ryżowy do smażenia podajemy z ulubionym zestawem surówek np. z surówką z czerwonej kapusty (klik) , warzywami lub jako dodatek do sałatek Przygotowanie: Piersi kroimy na małe kotlety, każdy lekko rozbijamy. Mięso maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w panierce (z obu stron

Słodkie okruszki
Potrawy na Wielkanoc 126

Sałatka z paluszków krabowych Sałatka lwowska Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Łosoś w galarecie Sałatka jajeczna z twarogiem Gravlax - marynowany łosoś Śledzie z cebulą Hekele. Sałatka śledziowa Surówka z młodej kapusty Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z żółtym serem i ananasem Sałatka z pieczonych buraczków Sałatka jajeczna z twarogiem Zimne sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski

Codziennik Kuchenny
Modro kapusta 182

kamień, a nie do gotowania 🙂 Brudne ręce od czerwonej kapusty możesz wyczyścić używając soku z cytryny. Print Modro kapusta Modro kapusta to przepis z Górnego Śląska. Łatwa w wykonaniu, pyszna i podawana na ciepło Kategoria Sałatki i surówki Trudność Łatwy Czas przygotowania 20 minutes Czas duszenia 30 minutes Całkowity czas 50 minutes Ilość porcji 8 porcji Składniki 1 kg czerwonej

ugotuj-przepis.pl
Surówka z młodej kapusty z papryką i kukurydzą 378

Kolejna wersja surówki z młodej kapusty. Robię ją często, póki kapusta jest krucha i miękka. Składniki: 1 główka bardzo młodej kapusty, niezbyt zwartej 3-4 korniszony ½ czerwonej papryki 3-4 łyżki kukurydzy 1/3 łodygi pora mały jogurt naturalny 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy łyżka soku z cytryny lub białego octu winnego sól i pieprz, szczypta cukru pudru(...)ziół włoskich Kapustę umyć, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce z podwójnym ostrzem. Paprykę i korniszony posiekać w grubą kostkę. Pora przekroić wzdłuż na pół, a następnie w cienkie paseczki, przepłukać na sicie pod bieżącą wodą i odsączyć. Warzywa wymieszać, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku. Schłodzić minimum 20 minut przed podaniem. By surówka była bardziej mokra

Czerwień i błękit
Surówka z kiszonej kapusty i buraka w 5 minut. 180

Polecam pyszne zestawienie świeżych smaków, surówka do obiadu i nie tylko.  Potrzebujemy: 1/2 kg odciśniętej kapusty, średniego obranego  buraka, 2 marchewki, cebulę,  coś zielonego, 3 łyżki oleju roślinnego, 1 łyżeczkę cukru, pieprz, sól, zioła. Kapustę drobno kroimy, buraka-marchewkę-cebulę ucieramy... doprawiamy cukrem, pieprzem, ziołami, dolewamy olej, solimy lub nie wg swojego smaku i dokładnie mieszamy. Surówka

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania