Surówka z kiszonej kapusty i buraków

Surówka z kiszonej kapusty i buraków

Surówka z kiszonej kapusty i buraków

Zauroczył mnie kolor tej surówki.  Zobaczyłam ją w marcowym numerze KUCHNI i nie mogłam się jej oprzeć.  Jest prześliczna ale przede wszystkim pyszna!!! przepis odrobinę zmodyfikowany. Surówka z kiszonej kapusty i buraków 200 g kiszonej kapusty 2 buraki (upieczone) 1 jabłko 1 szalotka łyżka oleju z ostropestu Sól, cukier (po szczypcie) Kapustę odciskamy i siekamy. Buraki i jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Szalotkę obieramy i siekamy. Wszystkie owoce i warzywa przekładamy do misk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, kapustą, kapusta kiszona, jabłka, chleb, surówka, pieczywo, surówka z kiszonej kapusty, wegetariańska, surówka z kapusty, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.