Przepis na : obiad
5 / 5 ( 37 votes ) Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku Pyszne, mega chrupiące, aromatyczne i banalnie proste do przyrządzenia. Jedyny haczyk w tym przepisie to tłuszcz, powinien być kaczy lub gęsi. Inaczej ziemniaki nie będą miały swojego charakterystycznego smaczku i chrupkości. To znaczy, będą chrupiące, nawet jeśli użyjesz smalcu wieprzowego, tylko inaczej, mniej spektakularnie.. No i zmieni się smak, jednak tłuszcz ptactwa wodnego ma zdecydowanie odmienny aromat od naszej chlewikowej „blondyny&... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...