Żeberka z miodem siostry Anastazji + przepis na kluseczki ziemniaczane

Żeberka z miodem siostry Anastazji + przepis na kluseczki ziemniaczane

Żeberka z miodem siostry Anastazji + przepis na kluseczki ziemniaczane

Żeberka lubię chyba w każdym wydaniu. Gdybym miała powiedzieć, jaki sposób ich przygotowania lubię najbardziej, nie potrafiłabym odpowiedzieć. Te z miodem, wpierw obsmażane, a następnie zapiekane razem z cebulką i papryką, również bardzo mi smakowały. Przepis na żeberka to luźna interpretacja przepisu siostry Anastazji. Podałam je razem z surówką z kiszonej kapusty (uwielbiam) i ziemniaczanymi kluseczkami. 1,5 kg żeberek wieprzowych 2 nieduże cebule 1 papryka czerwona 3 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1-2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mięso, ziemniaki, mielone, żeberka, ciasto, surówka, kapustą, tarta, kapusta kiszona, surówka z kiszonej kapusty, wieprzowina, surówka z kapusty, mięso mielone, pieczone ziemniaki, ciasta z masa, czerwona kapusta, surówka z czerwonej kapusty, mięsa pieczone, tarta na słodko, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.