dwóch stron na złoty kolor *** *** Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć kotlety z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką, u mnie surówka z młodej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
Blog z Apetytempasują. Przygotowanie: 10 minut Poziom trudności : bardzo łatwe Szacunkowy koszt dla 2 osób: ok. 20 zł Sałatka z czerwonej kapusty jakiej nie znacie Każdy zna starą, dobrą surówkę z kiszonej czerwonej kapusty. My lubimy piec czerwoną kapustę, ale najbardziej kochamy ją na surowo – w tej sałatce. Surowa czerwona kapusta jest aromatyczna i chrupiącą. Soczyste mango dodaje jej słodyczy, cukinia
Niedzielny kucharzmoim odczuciu) przepisami na dodatki do kotletów. Teraz przyszedł czas na kotlety z pieczarek , którym na talerzu towarzyszyła surówka z marchewki . Oczywiście równie dobrze pasowałaby czerwona kapusta z rodzynkami lub surówka z selera , ale akurat na nią miałem największą ochotę. Kotlety z pieczarek powstały co prawda z potrzeby zutylizowania pieczarek, których nakupiłem w niemalże hurtowej ilości i nie miałem
BlendmanSmaczna surówka obiadowa z czerwonej kapusty. Składniki: pół główki czerwonej kapusty mały por marchew sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu (lub jogurtu) sól i pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie odciskamy ewentualny nadmiar wody, dodajemy startą marchew i pora pokrojonego w półplasterki. Dodajemy również sok z cytryny, pieprz i majonez. Mieszamy
e-PrzepisyKulinarnekoniec białym pieprzem i solą aby zupa nabrała charakteru. Staraj się już na tym etapie nie zagotowywać ponownie zupy. Duszona kapusta czerwona Posiekaj jak najcieniej czerwoną kapustę, tak jak do surówki. Na patelni rozpuść łyżeczkę masła i duś kapustę z odrobiną soli na małym ogniu aż stanie się miękka ale jeszcze delikatnie chrupka. Zupa gotowa! Naprawdę, warto zrobić samemu
Right Behind The KitchenZimą jemy bardzo dużo kiszonej kapusty,najczęściej pod postacią surówki.Czasem jednak ku uciesze męża,przygotowuję zasmażaną kapustę kiszoną.Wspaniale smakuje nie tylko z tradycyjnym kotletem schabowym , jest rewelacyjnym zimowym dodatkiem do pieczeni,gulaszy i golonki.Wersja z dodatkiem grzybów i boczku świetnie smakuje z kluskami i kopytkami.Nie siekam kapusty ponieważ używam swojskiej i jest akurat.Dodaję majeranek,jeśli wolisz dodaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rewelacyjna surówka po żydowsku , czyli szybka i pyszna surówka z białej kapusty i warzyw. Mój przepis jest super zdrowy i niskokaloryczny. Nie dodajesz do niej ani majonezu, ani śmietany. Spróbuj a pokochasz! - tania, pyszna i niskokaloryczna surówka - bardzo uniwersalna i długo świeża - można ją szykować cały
AniaGotuje.plzapiekanych na włoskiej kapuście z sosem podobnym do beszamelowego. Mielone klopsy na pewno każdy z was robi bardzo często, a niewielki dodatek sprawi, że po pierwsze będziecie mieli surówkę z głowy, kapusta nadaje się wyśmienicie, a po drugie zupełnie odmienicie swoje danie. W przepisie podajemy przykładowy przepis na klopsy mielone, ale zachęcamy żeby zrobić je po swojemu, tak jak robicie
KasiaiKrzysiu.plUwielbiam różnego rodzaju surówki do obiadu, jednak mam problem co do wyboru i komponowania ich ze względu na dzieci. Dlaczego? Ponieważ moje dzieci są anty surówkowe :( Jednak tą suróweczkę co jakiś czas robię sama dla siebie, ponieważ uwielbiam jej smak. Składniki: kapusta pekińska 1 marchew 1 mała gruszka 1 cebula
Amatorka kuchennaobiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z OCTEM I CUKREM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z ApetytemKlasyczna surówka z kiszonej kapusty ( tym razem kupionej w sklepie ze zdrową żywnością jak i marchewka ). Jabłka od siostry ekologiczne. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 jabłka winne 2 marchewki 1 cebula 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu só l, pieprz Przygotowanie: Kapustę kiszoną pokroiłem.. Marchewki i jabłka obrałem, starłem na tarce o dużych oczkach. Cebule
R'n'G KitchenPyszna surówka obiadowa z białej kapusty z koperkiem, marchewką i majonezem. U nas dziś będzie stanowić wyśmienity dodatek do gulaszu z piersi kurczaka. Jak każdą surówkę i tą przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Warto jednak, by postała chwilę w lodówce, aby smak ładnie przeszły. Polecam. Składniki: około 1/4 większej główki białej kapusty 2 marchewki 1 łyżka posiekanego koperku szczypta czosnku
Słodkie okruszkiSkładniki: śledzie świeże duże 6 sztuk, sól ziołowa - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1 kg, kiszona kapusta 50 dag, cebula 1 sztuka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej słonecznikowy - ile potrzeba, szczypiorek 1 pęczek filety śledziowe solić przed samym smażeniem, nie puszczą wody i nie są suche = duże świeże śledzie oczyścić, odciąć łebki, płetwy(...)zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć do worka wsypać mąkę, przed obtaczaniem filety posolić i obtaczać w mące na gorącym oleju rzepakowym smażyć złociste filety z każdej strony surówka z kiszonej kapusty: cebulę drobno pokroić w kostkę, posypać cukrem, pieprzem mielonym, wlać olej słonecznikowy i dodać pokrojoną kiszoną kapustę, wymieszać ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie utłuć tłuczkiem do ziemniaków filety podać
W Mojej Kuchni Lubiępolecała nam chińską surówkę. Zachwycała się jej smakiem i prostotą przygotowania. Zapisałam sobie przepis do wykorzystania przy okazji. A ponieważ niedawno Dario przygotowywał kociołek i została mi kapusta, przypomniałam sobie o tej surówce. Zrobiłam ją i … zakochaliśmy się w niej. Jest naprawdę pyszna! I co najważniejsze, można ją przygotować dzień wcześniej, wówczas smakuje najlepiej. Dzielę się z Wami moim ostatnim(...)umieścić wszystkie składniki zalewy, wsypać sól, cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać. 5. Zalewę zagotować. Po zagotowaniu od razu odstawić. 6. Gorącą zalewą zalać kapustę z marchewką. Dokładnie wymieszać, aby zalewa wszędzie dotarła. 7. Surówkę przykryć i odstawić do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na całą noc, 8. Podawać do obiadu. Smacznego
W mojej kuchnikapusty, ziemniaka, marchewki, kalafiora, cukinii, fasoli oraz dyni. Brzmią dobrze, na zdjęciach wyglądają jeszcze lepiej. Znajdziecie tu tabbouleh rabarbarowo-ogórkowy z miętą, grillowane buraki z jeżynami i fetą, surówkę z białej kapusty z masłem orzechowym, chałwę marchewkową czy tort czekoladowy z cukinią. Wyobrażacie to sobie? My tak… Że jemy to w naszym dworze, gdzie Narew wpada do Bugu
GRUBY WAŁEKNajbardziej zapomniane warzywo a takie smakowite i zdrowe, brukiew. Nasze babcie jadały i uprawiały w ogródkach a teraz mało jej jemy. Zakupiłam i użyłam w surówce. Brukiew smakuje trochę jak kapusta a trochę jak kalarepa. W surówce smakuje wybornie, polecam. Surówka z brukwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszczypiorek.Dokładnie mieszamy.Z gotowej masy lepimy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle lub oleju na złoty kolor.Kotleciki podajemy z dowolnymi dodatkami.Ja podałam z surówką z kiszonej kapusty i papryki. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaDlatego staram się by każdy posiłek (szczególnie obiadowy) miał swą "zieloną stronę". Oto prosty sposób na surówkę, która pasuje prawie do każdego dania obiadowego. Składniki (na solidną miskę surówki): średniej wielkości kapusta pekińska 2 - 3 średnie pomidory 1/2 średniej cebuli 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Umytą i osuszaną kapustę kroimy na pół. Każdą połówkę jeszcze na pół (wzdłuż(...)kostkę drobniutką. Posypujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na 15 - 20 minut do zmięknięcia kapusty. Odlewamy wytworzony sos. Dodajemy majonez. Mieszamy i gotowe. I tu dwie szkoły - w zależności od upodobań - można majonezu dodać od razu - nie czekając. Można też dodać pokrojoną paprykę, wtedy surówka jest bardziej chrupiąca i jędrna . Mi smakuje w obu postaciach. Pasuje do naprawdę różnych dań. Prosto
Kuchnia po mojemu