surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:103/277)

Czerwona kapusta duszona z jabłkami 65

Czerwona kapusta duszona z jabłkami to jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie tego warzywa. Poznałam go dzięki Szwagrowi, który przygotował duszoną kapustę z jabłkami na

niecodziennikpary
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 500

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A

Kulinarne Przeboje
Kapusta pekińska z musztardą francuską 1923

Tak przygotowana kapusta pekińska jest idealna, gdy nie mamy do niej żadnych innych dodatków. Wystarczy majonez wymieszać z odrobiną miodu i musztardą francuską i wszystko inne

Smaki Na Talerzu
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym. 217

Zapraszam na kolejną odsłonę surówki obiadowej z kapusty pekińskiej. Tym razem z sosem czosnkowym. Tą wersję, zresztą bardzo smaczną polecam do pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs, zwłaszcza drobiu :) Składniki - mała kapusta pekińska ( lub połówka większej ) - duża marchewka - kilka gałązek zielonej cebulki lub szczypiorku - saszetka sosu czosnkowego z ziołami włoskimi Fanex - sól do smaku Wykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miseczki(...)kapusty dodaję utartą na grubych oczkach tarki marchewkę i posiekana cebulkę. Doprawiam do smaku solą, polewam sosem czosnkowym. Surówkę dokładnie mieszam, podaję schłodzoną. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z młodej kapusty i... 158

Pełna świeżego smaku surówka z młodej kapusty i marchewki. Składniki 2 młode marchewki 1/2 młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 łyżka musztardy figowej 2 łyżki musztardy dijon 50 ml oliwy z oliwek sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę posiekałem, oprószyłem solą, odstawiłem na 30 min. Przepłukałem i odsączyłem. Marchewki starłem na tarce o dużych(...)oczkach. Posiekaną kapustę i starte marchewki przełozyłem do misi. Musztardę figową wymieszałem z dijon, oliwą, solą oraz pieprzem. Dodałem do surówki i dokładnie wymieszałem z posiekanym koperkiem. Odstawiłem do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się „przegryzły”. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty 120

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszna surówka z czerwonej kapusty. Idealna do obiadu czy nawet śniadania. Mój mąż zachwyca się nią za każdym razem i zjada zawsze ogromną porcję. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, nawet jeśli robimy to bez pomocy(...)czerwone 1 łyżka majonezu pieprz do smaku Kapustę i białą rzodkiew obieramy, czerwone rzodkiewki myjemy i obcinamy im końcówki. Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, białą i czerwoną rzodkiewkę ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy z łyżką majonezu i doprawiamy pieprzem.  Swoją surówkę przygotowałam w robocie kuchennym Desire , który skrócił moją pracę do niecałej minuty. Obrane warzywa jedynie wrzuciłam na ostrza

Gotowanie i blogowanie
Kotlety selerowe i coleslaw, konkurs na Vegespot 211

Prosty i szybki sposób na smaczne kotlety i surówkę w nieco innym wydaniu. Seler panierujemy w orzeszkach, a surówka to zwykłe kapusta, marchewka i cebula ale w nowym sosie. Do tego kasza lub ziemniaki i obiad gotowy.  P.S. Coleslaw to nie słowo (ani tym bardziej surówka) pochodzenia polskiego, choć zapis słowny może to sugerować. Wymawia się(...)pieprzem. Zmiel orzeszki w blenderze na bardzo drobno. Panieruj plastry selera w jajku i orzechach do wyczerpania składników i smaż z obu stron na złoto. Coleslaw Składniki: ½ główki białej kapusty 2 średniej wielkości marchewki 2 małe cebule 1-2 łyżeczki ksylitolu (lub cukru pudru) 3-4 łyżki majonezu roślinnego (lub tradycyjnego) 4 łyżki ulubionego mleka lub jogurtu naturalnego (sojowego

Qlinarnie i Qlinarnie
Zdrowy fast food, czyli domowy Hot-Dog 377

kiełbaskę, kapustę (w końcu jest młoda kapusta, mniam!) i marchewkę- tyle wystarczy, by przygotować wypasionego i pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta- 2 szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka * cukier- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz

Kraina Miodem Płynąca
Kebab na patyku 151

łyżki przyprawy kebab - gyros 1/2 łyżki soli ziołowej 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/4 łyżki suszonego tymianku szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju Surówka: kilka liści kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy  3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz Cebulę kroimy w grubą kostkę, ząbki czosnku zgniatamy bokiem noża i wszystko podsmażamy(...)szaszłyków oblepiamy porcjami mięsa, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.  Kapustę kroimy w cienkie paski, koperek drobno siekamy, kukurydze odsączamy; łączymy z jogurtem i przyprawami. Gotowe kebaby podajemy z surówką (i ewentualnie z frytkami

Czary - gary w kuchni
Mix wegetariański – pełnowartościowy posiłek z wykorzystaniem wielu warzyw. 138

cieciorki z puszki 200g pomidorów z puszki połowa czerwonej cebuli oregano, sól, pieprz, papryka słodka Składniki na cukinię: 3 małe cukinie łyżeczka oleju rzepakowego sól, pieprz Składniki na surówkę z czerwonej kapusty: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 200ml jogurtu greckiego sól, pieprz, sok z 1/4 cytryny Dodatkowo: ser żółty hummus nasiona chia lub siemie lniane ryż brązowy Sposób przygotowania(...)Posól, popieprz i odstaw na 5 minut. Następnie podsmaż na oleju aż zmięknie. Ryż ugotuj Kapustę zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub posiekaj. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj z jogurtem. Do miseczki nałóż ryż, cukinię, cieciorkę w sosie pomidorowym oraz surówkę. Na wierzch posyp serem, nałóż hummus i posyp nasionami chia lub siemieniem lnianym

wysmienity
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I WINOGRONA + FILMIK 138

Dzisiaj podam przepis na wspaniałą surówkę z czerwonej kapusty, z winogronem i sosem majonezowym. Idealna do obiadu i pieczonych mięs.  SKŁADNIKI:  1/2 główki kapusty czerwonej 250 g jasnego, bezpestkowego winogrona 1 płaska łyżeczka soli  pieprz do smaku 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny  2 duże łyżki jogurtu naturalnego 2 duże łyżki majonezu  natka(...)PRZYGOTOWANIE :  Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy, przekładamy do miski i solimy, dokładnie mieszamy. Czekamy chwilkę aż kapusta zmięknie.  Winogron myjemy i przecinamy na połówki.  Majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wlewamy do surówki i dokładnie mieszamy. Wsypujemy winogron i odrobinę natki pietruszki i dokładnie mieszamy.  Surówkę podajemy schłodzoną

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka z kiszonej kapusty 140

Przedstawiam Wam hit ostatnich dni na naszym stole obiadowym: prosta, szybka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem bez dodatku cukru. Pyszna, zdrowa i wzmacniająca naszą odporność. Idealna na chłodniejsza aurę za oknem (i nie tylko)! Ilość porcji: 3-4 Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 małe jabłko 1 mała marchewka Łyżeczka octu jabłkowego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona

Kolizje Smaków
Młoda kapusta duszona na maśle 157

Młoda kapusta jest tak pyszna, że lubię ją nawet samą, bez niczego. Odrywam listki i po prostu chrupię sobie jak najsmaczniejszą przekąskę. Surówka z młodej kapusty często gości u nas, ale czasem zachce się także gotowanej w całości lub uduszonej z koperkiem. Taka prozaiczna kapusta, jedno z najbardziej pospolitych (zdawałoby się) warzyw, a potrafią z niej powstać tak smaczne potrawy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.1 149

takich miejscach. Bardzo miłe zaskoczenie. Zamawiamy 4 dania - w sumie dwa bo 3 były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy - flądrę - tuszę, oczywiście z frytkami i surówką z białej kapusty. Moi towarzysze - Dorsza po cygańsku, czyli filet w panierce z plasterkiem sera zółtego i papryką słodką do tego półksiężyce i surówka.  Zachwyt na ich twarzach mowił wszystko

Słodkie Przyjemności
Surówka z pekinki 168

Składniki: kawałek kapusty pekińskiej 1 cebula 1 marchewka 1 jabłko 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny szczypta cukru i ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku sól i … Czytaj dalej Surówka z pekinki

czarrna od kuchni
Surówka z kapustą pekińską 99

Surówka obiadowa, ale i na grilla z kapustą pekińską, porem, marchewką, cebulką, pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Lekko pikantna i chrupiąca. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1-2 ogórki kiszone, kawałek pora, 1 duża cebula czerwona, 3 pomidory średniej wielkości, 2 duże marchewki 2 łyżki oleju pikantnego z papryką i bazylią Przygotowanie: Z kapusty odcinamy końcową twardą część. Pozostałą drobno

Lena Gotuje
Kiszona kapusta zasmażana 88

Kiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek

Kulinarne Przeboje
Kiszona kapusta zasmażana 394

Kiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek

Kulinarne Przeboje
Schab duszony w sosie węgierskim 1125

potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem potrawę możemy posypać posiekaną natką pietruszki *** *** Podajemy z kaszą lub duszonymi ziemniaczkami oraz kiszonym ogórkiem (u mnie małosolny) lub surówką z kiszonej kapusty *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem 116

surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha! Składniki: ½ młodej kapusty 2 jabłka 2 ogórki kiszone łyżeczka koperku 2-3 łyżki jogurtu greckiego sos sałatkowy ziołowy Sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z kiszonymi

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania