Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym Soczysta i aromatyczna rybka w pysznej, chrupiącej panierce z ciasta paprykowego. Możemy ją podać z ziemniaczkami frytkami lub ryżem z dodatkiem ulubionej surówki, u mnie surówka z kiszonej kapusty. Ciekawy i bardzo smaczny obiad. Polecam! Składniki: 0,5 kg filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonej papryki 1 szczypta chilli 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz olej do s... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...