Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfilować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię.Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryczki chili  1/3 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, papryka, gulasz, ziemniak, ziemniaki, zupa pomidorowa, wołowina, mięso, placek po węgiersku, gulasz wołowy, mięso duszone, cukinia, kapustą, pieczarki, sosy, racuchy, surówka, surówka z kapusty, pieczarki w sosie, placki z cukinii, gulasz po węgiersku, sos pomidorowy, surówka z czerwonej kapusty, czerwona kapusta, sos do jajek, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.