FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ I 504suszony 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta Sałatka: kapusta pekińska 1/2 małej główki jabłko 1 szt. marchew 2 szt. ocet winny 1 łyżka pieprz do smaku olej z pestek winogron 2 łyżki sok z cytryny 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżeczka szczypiorek posiekany 2-3 łyżki natka pietruszki suszona 1 łyżka Metoda: Filety umyć, osuszyć i naciąć delikatnie
Kuchnia Paulettes
AROMATYCZNY KURCZAK W OREGANO 168lampki i mamy wszystko czego chcemy, tak jak w moim przypadku ! SKŁADNIKI: kurczak do 1.5 kg. przyprawa do mięs 4 łyżki oregano 3 łyżki olej z pestek winogron 3 łyżki pieprz do oprószenia papryka ostra mielona 2 łyżki METODA: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórkę lekko nacinamy na na środku i po bokach, aby lepiej natrzeć. Nacieramy dokładnie
Kuchnia Paulettes
ŚNIADANIOWE KRUCHE MUFFINY OWSIANE 164masło orzechowe, czekoladowe lub owoce. SKŁADNIKI NA 8 MAŁYCH MUFFINEK: mąka z płatków owsianych 160 gram proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier brązowy 2 łyżki olej z pestek winogron 1/2 filiżanki jaja 3 szt. rodzynki 1 garść ( ok. 20 gram ) jogurt naturalny 1 filiżanka rum 1 kieliszek mąka kukurydziana 1 łyżka METODA: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić
Kuchnia Paulettes
SAŁATKA WARSTWOWA Z KAPUSTY Z KURCZAKIEM NA SŁODKO 5071połowy limonki miód płynny 2 łyżki kurkuma 1/2 łyżeczki sól 1/4 łyżeczki pieprz 1 szczypta przyprawa do kurczaka 1/2 łyżeczki orzechy włoskie 1/2 kubka olej z pestek winogron 1 łyżka METODA: Kapustę drobno szatkujemy. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy filety na złocisty kolor
Kuchnia Paulettes
Najpopularniejsze przepisy listopada 215pisząc, do perfekcji. Niezmiennie popularne pozostają nasze przepisy na wina. Tym razem chętnie sięgaliście po przepis na wino z pomarańczy, wino z ryżu i rodzynek oraz wino z jasnych winogron. Wszystkim, którzy je nastawili – życzymy „na zdrowie” Koniecznie pochwalcie się jak wyszło. Mamy podejrzenie, że wśród naszych Czytelników nie brakuje grzybiarzy. Skąd taki wniosek? Bardzo popularny
Jakugotujesz.pl
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 199piwne lody, krówka z miodu zawinięta w papier ze śliwki, plaster miodu, beza, kandyzowana pigwa. Gewuerztraminer feinherb 2011, winnica Rappenhof Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron. Różano-korzenny aromat z miodowymi akcentami. W ustach egzotycznie korzenne z dominującymi aromatami liczi i rodzynek. . Plaster miodu podkręcony jałowcem i przełamany śliwką węgierką i pigwą współtworzył z korzennym gewuerztraminerem
królestwo garów
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” 201okonia smażone, a następnie marynowane, z gotowanym w cukrze rokitnikiem, słodko kwaśną dynią, marynowanymi cebulkami. Do tego zaproponowano Gewuerztraminer halbtrocken 2010, winnica Rappenhof Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron, znanego od 1500 lat. Różano-korzenny aromat z miodowymi akcentami. W ustach egzotycznie korzenne z dominującym aromatami liczi i rodzynki. W tle floralno-warzywne akcenty z delikatną gorczycową goryczką. Delikatnie
królestwo garów
Chleb żytni na zakwasie 245końcu wodę (w dwóch ratach tak, jak opisałam powyżej) dokładnie wymieszałam Włączyłam piecyk na 50 stopni, potem wyłączyłam i włączyłam opcję lampki Keksówkę wysmarowałam oliwą z pestek winogron (ale można masłem klarowanym lub olejem kokosowy) i obsypałam płatkami owsianymi górskimi Masę na chleb przelałam do keksówki, skropiłam wierzch chleba wodą, przykryłam folią spożywczą i wstawiłam do piekarnika na 2 godziny
Szczęśliwa kuchnia
Chleb żytni na zakwasie 245końcu wodę (w dwóch ratach tak, jak opisałam powyżej) dokładnie wymieszałam Włączyłam piecyk na 50 stopni, potem wyłączyłam i włączyłam opcję lampki Keksówkę wysmarowałam oliwą z pestek winogron (ale można masłem klarowanym lub olejem kokosowy) i obsypałam płatkami owsianymi górskimi Masę na chleb przelałam do keksówki, skropiłam wierzch chleba wodą, przykryłam folią spożywczą i wstawiłam do piekarnika na 2 godziny
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 249dlatego jeśli macie okazję, to zagrajcie, bo naprawdę warto. Co do kulinarnych zwyczajów Dishonored 2 – chociaż w Karnace nie brakuje ryb i różnorodnych owoców, takich jak figi, gruszki, winogrona czy jabłka, to samych potraw jest bardzo mało. W pomieszczeniach kuchennych często spotykamy garnki, w których gotują jakieś niezidentyfikowane zupy, zdarza się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie
Nerds Kitchen
6 pomysłów na prosty koktajl owocowy 192Słodki zachód Składniki 1 szklanka malin 1 szklanka pomarańczy 1/2 banana 1 szklanka mango 3. Orzeźwiające kiwi Składniki 1 kiwi 1 i 1/2 szklanki arbuza 1 i 1/2 szklanki winogron 4. Zielony potwór Składniki 1 grejpfrut 1 banan 1 szklanka ananasa 1 szklanka szpinaku 5. Tropikalny smak Składniki 1 banan 1 szklanka truskawek 1/2 szklanki mango 6. Ananasowe uderzenie Składniki
ale Pysznie
CARPACCIO Z GOTOWANYCH BURAKÓW 241ekskluzywne wegetariańskie carpaccio. Składniki: 4 buraki ugotowane duża garść rukoli 100 g sera sałatkowego typu feta 2-3 łyżki oleju z pestek winogron ocet balsamiczny Sposób przyrządzenia: Buraki pokroić w cienkie plastry, wyłożyć na talerzu. Dodać rukolę, pokropić olejem i octem balsamicznym. Na wierzch pokruszyć ser. Smacznego
pieprzny smaczek
Sałatka owocowa z marshmallows 164kwaśnym owocom, a bita śmietana puszystości. Pianki bardzo często występują w amerykańskim menu, popularne są grillowane na patykach lub oblewane czekoladą z fontanny. Składniki: • kiść winogron bezpestkowych • 1 szklanka borówki amerykańskiej 250g • 1 szklanka malin • 1 opakowanie małych białych pianek marshmallows • sok z 1/2 cytryny • 250 g śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: • Owoce
To co kocham
Sałatka studencka 191ryż z ananasem, odcedzoną kukurydzą i selerem. • Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem. • Udekorować wg uznania – u mnie połówki winogron
To co kocham