niesiarkowanych) 60 g orzechów włoskich 2 małe szalotki 2 ząbki czosnku po 1 – 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki i bazylii 1 łyżka oleju, np. ryżowego lub z pestek winogron + odrobina do natłuszczenia papieru nierafinowana sól i przyprawy: po 1/3 łyżeczki kurkumy i mielonej kozieradki, 1/2 łyżeczki kolendry, po 1 łyżeczce suszonego oregano i słodkiej papryki, czarny pieprz do smaku
Even Better Foodsztuk (porcja dla 2 osób): 2 duże, dojrzałe banany 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (55 g) 1,5 łyżki masła klarowanego odrobina cynamonu owoce do dekoracji, np. borówki, winogrono Do blendera przełożyć obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki banana, wsypać płatki owsiane i cynamon. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować ze sobą. Na patelni rozpuścić masło. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta
Ugotowaćwariacjach. W poniższym przepisie do przygotowania koreczków wykorzystałam pomidorki koktajlowe, ogórka, ser feta oraz ser pleśniowy. Oczywiście swoje koreczki możecie dowolnie urozmaicać, dodając na przykład oliwki, ser żółty czy winogrona. Ciekawi mnie czy macie swoją ulubioną wersję koreczków? Zapewne tak! Pochwalcie się w komentarzu, jakie koreczki imprezowe robicie najczęściej! Lubię eksperymenty i nowych połączeń smakowych, bardzo chętnie spróbuję. Jeżeli jesteście
Kuchnia Bazyliimoja specjalność.Raz wychodzą lepiej raz gorzej 🙂 .Polecam ciasto lekkie ale zaraz niewiarygodnie smaczne .Mój syn określił je za wyborne. Ja wykonałam z owoców jakie miałam w domu.Ale zamiast winogrona można dać maliny,porzeczki,brzoskwinie ,agrest .Natomiast gotując galaretkę z owocem jest o wiele smaczniejsza pamiętajcie jednak że jak robicie galaretkę np.malinową należy dosypać malin.Brzoskwiniow
Ugotujmy Cośkomponować wino Mionetto Prosecco produkowane przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o. Jest to włoskie delikatne wino musujące z regionu Treviso. Mionetto jest wytwarzane z białej odmiany winogron glera z wyczuwanalną nutą miodu, dojrzałego jabłka oraz białej brzoskwini. Idealnie chłodzi i orzeźwia w skwarne dni zostawiając delikatny owocowy posmak. Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki
Kolizje Smakówpełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan pokrojowy w półplasterki Kilka łyżeczek nutelli Szczypta soli Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym. Jajka wymieszać z olejem i maślanką. Suche składniki
Korniszonkiwyglądające kostki lodowe z owocami i miętą. Czyż nie wyglądają ślicznie? Będą super wyglądać w szklance z wodą czy drinkiem na ciepłe wieczory :) Składniki: - ulubione owoce (użyłam maliny, kiwi, winogrono, borówkę) - listki mięty - woda Owoce obrać i jeśli jest konieczność to pociąć je na mniejsze kawałki. Owoce umieścić w foremce na kostki lodowe, zalać wodą i wsadzić do zamrażalki. Gotowe
CookYourselfcukru kokosowego lub miałkiego trzcinowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody 200 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 75 ml oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao (bez białego cukru) 125 g cukinii, startej na tarce o dużych oczkach (tj. mniej więcej jedna niewielka cukinia) 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Even Better Foodłyżki cukru 16 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki 2 plastry ananasa z puszki (opcjonalnie) Dekoracja: Wiórki kokosowe Dowolne owoce (np. mandarynki, winogrona, banany, kiwi, truskawki, maliny) Przygotowanie Wszystkie składniki na biszkopt oraz krem powinny mieć temperaturę pokojową. Miski, które będziemy używać do miksowania powinny być suche. Przygotowanie zaczynamy od pieczenia biszkoptu. Całe jajka
Programista w kuchnifiletu białej ryby 12 krewetek tygrysich, oczyszczonych (lub około 200 g mniejszych krewetek) 600 ml bulionu warzywnego, rybnego lub wody 2 łyżki oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) lub delikatnej oliwy 1 niepełna łyżeczka soku z cytryny czerwona ostra papryczka (ilość według preferencji) nierafinowana sól i przyprawy: 2 liście laurowe, 4 – 5 kulek ziela angielskiego, 2 łyżeczki słodkiej papryki
Even Better FoodGrilled Pork Tenderloin Steaks SKŁADNIKI: 2 porcje 0,5 kg polędwicy wieprzowej 6 łyżek oleju z winogron (może być rzepakowy) szczypta tymianku i rozmarynu 3 ziarenka czarnego pieprzu i ziela angielskiego 1 rozgnieciony liść laurowy 2 ząbki posiekanego czosnku INGREDIENTS: 2 servings 0.5 kg pork tenderloin a pinch of thyme and rosemary 3 grains
Better Life By Auntie JuYogurt Cake, without baking SKŁADNIKI: 1 paczka biszkoptów 0,5l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny (48g) owoce (np. truskawki, borówki, winogrono) 3 galaretki 1/4 szklanki cukru (50g) INGREDIENTS: 2 servings 1 pack sponge biscuits 0.5 l natural yoghurt 6 teaspoons granulated gelatin (48g) fruits (eg. strawberries, blueberries, grapes) 3 jellies 1/4 cup sugar (50g) PRZYGOTOWANIE Galaretki przygotuj według przepisu
Better Life By Auntie Jusoda 1 łyżeczka cynamonu | 1 teaspoon cinnamon 3 łyżki miodu | 3 tablespoons honey 2 jajka | 2 eggs 2 szklanki jogurtu naturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2 teaspoon grape seed oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki
Better Life By Auntie Jupojedyncza pierś z kurczaka | 1 single chicken breast 1 mała papryczka chilli (ilość wg uznania) | 1 small chilli pepper (according to your taste) 2 łyżki oleju z pestek winogron | 2 tablespoons grapeseed oil 1 średnia marchewka | 1 medium carrot 2 łyżki sosu sojowego | 2 tablespoons soy sauce Bonduelle Kukurydza Złocista z chilli | Bonduelle Corn Gold with chilli 1/4 średniej kapusty
Better Life By Auntie Judużego glinianego gara dajemy duże ogórki i kisimy z dodatkiem chrzanu.kopru, liści wiśni i winogrona oraz ząbki obrane czosnku.Na dno garnka układamy liście chrzanu.winogrona i wiśni na to warstwami ciasno układamy ogórki przekładając ząbkami czosnku.Zalewamy wodą w proporcji 1 l wody +1 łyżka stołowa grubej soli.Przykrywamy porządną wiązką kopru .całość przykrywamy denkiem i obciążamy
Ugotujmy Coś