kryzysy polecam sałatkę owocową, moje potrzeby słodyczy zostały zaspokojone ;) Z podanej ilości składników będziemy mieli porcję dla 2 osób. Składniki: 2 dojrzałe banany 2 kiwi garść kuleczek zielonego winogronu, najlepiej takich bez pestek (np. rodzynkowy) 5 połówek brzoskwiń z puszki 1/3 szklanki zalewy z brzoskwiń 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie:Banany kroimy w plasterki, kiwi i brzoskwinie w większą(...)kostkę. Wszystko wrzucamy do jednej miski i dodajemy winogrona. Z zalewy i jogurtu robimy sos i zalewamy owoce. Mieszamy i możemy zajadać :)SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkaczeremchy - trochę bo ubiegłej jesieni nie było jej dużo na Podlasiu. W ogrodzie, na jednym krzaczku, dojrzało zaledwie kilkanaście niedużych owoców pigwowca, zebrałam i do słoja! Miałam też trochę winogron z ogrodu sąsiadki, pani Lidy i wszystkie te owoce przeznaczyłam właśnie na nalewkę, a że zostały zebrane na Podlasiu to i nalewka podlaska. Nawet mięta jest z tamtejszego ogrodu, zebrana
Smaczna Pyzabiały lub czarny) 1 szklanka (150 g) truskawek 1 szklanka (130 g) malin 1 szklanka (130 g) jeżyn 1 szklanka (130 g) borówek 0,5 szklanki (70 g) zielonych winogron Dodatkowo: miód Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody, na małym ogniu pod przykryciem gotować ok. 15 min.), a następnie odstawić do wystudzenia. 2) Wszystkie
Fitsweet.meszklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy
paapilotkaainny 16 mniejsze 17 posypania 18 na górze 19 pokrójcie 20 wrzućcie 21 będą 22 miękkie 23 dorzućcie 24 tylko Artykuł Kartołfle ze liściami winogrōn (Ziemniaki z liśćmi winogron) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniszklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy
paapilotkaasoli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 jajka 5 dkg masła 110 gr czekolady mlecznej 200 ml śmietany kremówki owoce do serwowania (np. truskawki, maliny, banan, winogrono) Żółtka oddzielić od białek. Dodać do nich cukier puder, sól oraz ekstrakt waniliowy. Lekko ubić mikserem bądź trzepaczką. Masło oraz czekoladę rozpuścić (osobno) w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Do ubitych
mecookssiemienia lnianego (ok. 10 g) 2/3 szklanki mleka 2% (ok. 160 g) 1 łyżka ksylitolu (ok. 10 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: 1/2 banana (ok. 60 g) garść winogron (ok. 70 g) 3 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego (ok. 45 g) 1/2 łyżeczki ciemnego kakao (ok. 3 g) 1 łyżeczka mleka 2% (ok. 5 g) 1 łyżeczka miodu
Vroblewska-fitlifestężeje. Wyjąć z formy lub miski i udekorować owocami. Każdą porcję polać sosem, najlepiej ciepłym. Przygotowanie ze świeżymi owocami. Tu możecie sobie poszaleć. Kto co lubi… maliny truskawki winogrona, rodzynki itp Dwie galaretki rozpuścić w litrze wrzącej wody, rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Jak już zacznie gęstnieć dodać owoce i zamieszać. Wstawić do lodówki do całkowitego zgęstnienia. Sztywną galaretkę
Kuchnia Pokoleńmoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Produkty: 2 gruszki, winogrono ciemne i jasne, (mogą być też borówki amerykańskie) kilka wykałaczek gozdziki do zrobienia oczek i buzki
Pysznosci Babci BasiSkładniki – porcja na 1 l nalewki: 1 kg ciemnych winogron, 700 ml spirytusu, 300 ml przegotowanej wystudzonej wody, 0,5 kg cukru. Krok 1 Umyte i posortowane owoce przekładamy do słoja delikatnie je rozgniatając. Spirytus mieszamy z wodą i zalewamy tym owoce. Słój zakręcamy i odstawiamy na 6 tygodni w ciepłym miejscu. Krok 2 Nalewkę zlewamy do butelek
Coś bym zjadłaziemniaczanej 70 g cukru 30 g masła w temperaturze pokojowej Galaretka z białego wina: 300 ml słodkiego białego wina 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Owoce: maliny jeżyny borówki winogrona nektarynki * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Mąkę wsyp do miski i wymieszaj z solą oraz cukrem pudrem. Posiekaj masło, dodaj żółtko oraz wlej mleko. Zagnieć kruche ciasto i wstaw
Food Squarerzodkiewki, sól, pieprz - jedna marchewka, pokrojona w plasterki - dwa pomidorki koktajlowe - kilka małych rzodkiewek przekrojonych na pół - jedno kiwi, obrane i pokrojone w plasterki, ja wycięłam środek - kilkanaście bezpestkowych winogron A Wy jakie lunchboxy lubicie najbardziej? Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosamrożone - 100 g cukru - 50 ml wody - sok z 1/2 cytryny Na wierzch : - 1 galaretka winogronowa lub agrestowa - 1 galaretka pomarańczowa - sezonowe owoce lub wg smaku , u mnie obrany winogron i borówki Wykonanie ciasta : Zaczynamy od zrobienia galaretek bo najwięcej czasu zajmuje ich zastyganie. Galaretkę cytrynową do jogurtu robimy z 1/4 porcji wody ponieważ musi nam zastąpić żelatynę ,której
Wypieki ReneKolejny pomysł na podanie dziecku jogurtu :) Składniki: jogurt naturalny truskawki borówki winogrona Inspiracja
Moja Galeria Smaku