winogrona - 1874 przepisów (strona:47/125)

Paluszki ziemniaczane z kminkiem 147

ziemniaków • 1 jajko • pół szklanki mleka • 3 łyżki tartego sera typu parmezan • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżeczka kminku i soli oraz pół szklanki oleju np. z pestek winogron

AniaGotuje.pl
TORT CZEKOLADOWY 157

inna słoik dżemu truskawkowego lub innego najlepiej kwaśnego galaretka truskawkowa (lub inna dopasowana do smaku) dowolne kruche ciastka na obsypanie boków niebieska galaretka do dekoracji lukrowe pisaki kilka zielonych winogron WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE  POKOJOWEJ WYKONANIE CIASTA : Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Zalewamy kawę. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mokre, miksujemy 2 minuty, na końcu

Pani na deser
Placuszki z jogurtem greckim i truskawkami na oleju kokosowym 341

często i regularnie. Nie nudzą mi się, bo żongluję tu różnorodnymi jogurtami i użytymi owocami. Do tej pory smażyłam już: Placuszki jogurtowe ze śliwkami Placuszki z jogurtem greckim i winogronami Placuszki jogurtowe z bananem Placuszki jogurtowe z jabłkiem Tym razem wyciągnęłam z czeluści lodówki zapomniany kubeczek jogurtu greckiego o fantazyjnym smaku figi z miodem . Od razu skusiło mnie

Grunt to przepis!
Nalewka z ciemnych winogron 312

SKŁADNIKI -2 kg winogron (waga po oczyszczeniu) -1 l alkoholu 50-70 % -400/500 g cukru -3 goździków -1/2 laski wanilii WYKONANIE Umyte przebrane owoce rozgniatamy aby podczas maceracji wydobyć z owoców jak najwięcej smaku. Zalewamy alkoholem i odstawiamy na 4-6 tygodni, co kilka dni wstrząsamy słojem. Po tym czasie zlewamy nalew, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Jesienna sałatka z pieczoną papryką i kurczakiem 255

rukoli, 2 – 3 liście radicchio lub zielonej cykorii, lub listki szpinaku, blanszowany jarmuż albo mieszanka różnorodnych sałat kilka cieniutkich plasterków czerwonej cebuli/szalotki 1 łyżka oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) 1 łyżeczka czerwonego octu winnego nierafinowana sól, czarny pieprz do smaku, po 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy i kolendry listki z 2 – 3 gałązek tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki Paprykę pokroić

Even Better Food
Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 231

niedużej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku 5 – 6 suszonych śliwek (niesiarkowanych, najlepiej miękkich) 1/3 szklanki pestek dyni lub słonecznika 1 łyżka oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) + odrobina do natłuszczenia papieru do pieczenia oraz rąk podczas formowania burgerów 3 łyżki posiekanej natki pietruszki nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 łyżeczki suszonej cebulki, 2 łyżeczki nasion kolendry, 1 łyżeczka

Even Better Food
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 128

Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA / TOMATO SOUP 0 Comments / 25/06/2016 ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 1 Comment / 22/06/2016 ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 0 Comments / 17/06/2016 SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 0 Comments / 07/06/2016 LENIWE CURRY / LAZY CURRY 0 Comments / 02/06/2016 Previous Next

Martyna Cooks
francuskie zawijane z dżemem... 237

kaszka manna 2 łyżki czubate, woda 1/4 szklanki, kmin czarny ziarenka Royal Brand - ile potrzeba, puder cukier - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć, dżem jaki lubimy (użyłam z ciemnych winogron swój domowy "zobacz TUTAJ" ) wymieszać z kaszką manną posmarować cały płat ciasta i zawinąć ciasno w rulon ostrym nożem pokroić na 12 porcji, układać na blaszce z papierem do pieczenia ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
,,Pavlova z malinami’’ 195

skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Dodatkowo: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (lub mniej), schłodzonej świeże owoce sezonowe np maliny, winogron 6 łyżeki konfitury Babuni z malin W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej

Podróż w kulinaria
Sernik bez spodu. 165

kawałki i wrzucić do rondelka. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, dodać mleko. Mieszać aż powstanie jednolita polewa. Gotową polewą udekorować wystudzony sernik. Ja zaszalałam i przystroiłam dodatkowo winogronem

Agusiowe smakołyki
Galaretkowy Tęczowiec 288

łyżka octu, Masa : 150g serka homogenizowanego waniliowego, 1 opakowanie galaretki żółtej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, 1 opakowanie galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki fioletowej, Dodatkowo: dowolne owoce np. brzoskwinie, morele, winogrona, 3 opakowania galaretki pomarańczowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka, Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną kakao i proszkiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Detoks owocowo-warzywny 188

odżywianie oparte tylko i wyłącznie na owocach i warzywach. Jemy systematycznie, 5 posiłków dziennie. Dania przygotowujemy z użyciem warzyw i owoców, lekko doprawiamy. Staramy unikać się owoców wysokocukrowych ( śliwki, winogrona ) oraz warzyw skrobiowych ( ziemniaki ). Z diety zupełnie eliminujemy cukier oraz używki - mocna herbata, kawa, alkohol. Pijemy wodę z cytryną oraz ziołowe herbatki lub niesłodzone kompoty. Używamy przypraw, sól stosujemy

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno bez pieczenia 234

pudru 250 ml śmietanki 30% 4 czubate łyżeczki żelatyny galaretki (po pół z torebki, każda rozpuszczona w 125 ml wrzącej wody) paczka okrągłych biszkoptów owoce, np. truskawki, banany, morele, winogrona… No ok, ale jak to ogarnąć? Zaczynamy od przygotowania blaszki (24 cm średnicy), której dno wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy biszkopty- jeden obok drugiego. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy

Arbuziaki
Sok winogronowy na zimę 168

Hej! W moim ogrodzie jest kilka rodzajów winorośli. Nie rodzą jakiś ekstra owoców, ale są słodkie no i moje ☺ . Kiedy już się nasycimy i zostaje jeszcze

Tylko pysznie
Domowy budyń o smaku gruszkowym 174

budyń o smaku gruszkowym Jest mega Domowy budyń o smaku gruszkowym przepis na dwie porcje 100 g kaszy owsianej 50 g serka masczrpone 3 średnie gruszki szczypta cynamonu figa, winogrona, orzechy włoskie   W rondelku zagotuj wodę, gdy zaznie wrzeć dodaj do niej kaszę owsianą i gotuj ok. 10 minut na wolnym ogniu. Następnie odstaw ją do przestygnięcia. DO misy

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania