Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie

Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie

Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie

Składniki: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli 1 kubek świeżych malin 1 kubek ciemnych winogron oliwa z oliwek sól  pieprz 1 kubek kaszki kuskus 2 kubki ciepłej wody kurkuma mięta Przygotowanie: wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut morele odcedzamy, smażymy na suchej patelni, dorzucamy umyte winogrona oraz maliny, dolewamy odrobinę oliwy wstawiamy wodę, gorącą zalewamy kaszkę kuskus, dopra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.