soków gęstych -kosz obrotowy -misa -pojemnik na tofu -szczoteczka wielofunkcyjna -popychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA A JAKOŚĆ: Pewnie wielu
Ostra na SłodkoPyszne kruche ciasto, a w środku delikatna pianka i owoce.Tym razem wersja z winogronem.Trafiły mi się małe, słodkie winogrona bez pestek, dlatego postanowiłam dodać je do ciasta.Oczywiście możecie dodać owoce takie jakie lubicie. Najwięcej przepisów na to ciasto znalazłam z malinami. Wypróbowałam już z jabłkami, malinami, wiśniami, śliwkami.Wszystkie pyszne :) Składniki na ciasto: 2,5 szkl. mąki
Agusiowe smakołykismaczne i bardzo szybko zostało zjedzone. Upiekłam trzy mazurki, ale ten cieszył się największym powodzeniem. Możecie do ciasta wykorzystać dowolne sezonowe owoce. Ja miałam jeżyny, kiwi, truskawki i winogron. Polecam! Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa 100 g śmietany kremówki
O kuchni z uczuciemtylko jeśli mamy pewność, że pochodzą z gospodarstw ekologicznych W 2016 roku należą do nich: 1. Truskawki 2. Jabłka 3. Nektarynki 4. Brzoskwinie 5. Seler naciowy 6. Winogrona 7. Wiśnie 8. Szpinak 9. Pomidory 10. Papryka 11. Pomidorki koktajlowe 12. Ogórki Czysta piętnastka: - warzywa i owoce najmniej zanieczyszczone pestycydami - nie ma znaczenia, gdzie je kupujemy. W 2016 roku
Gocha gotuje!posmarowania foremek Masa: 0,5 l mleka 200 g masła 2 opakowania gotowego kremu waniliowego (opcjonalnie) masa kajmakowa krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko siekamy dodając
Mojewlasne.plsamodzielnie w domowym zaciszu. Każdy olej o neutralnym nie narzucającym się smaku i zapachu się nada, np. rzepakowy, oliwa z oliwek lub słonecznikowy. Ja wykorzystałam olej z pestek winogron. To dobry sposób na zagospodarowanie niewielkiej, zdobycznej ilości czosnku niedźwiedziego. Z niewielkiej ilości czosnku możesz przygotować również bardzo aromatyczną sól (po przepis zapraszam tutaj ) i wiele innych smakowitych dań
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 3 jaja 120 g cukru 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( dałam 1,5 ) 130 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju z pestek z winogron ( użyłam rzepakowy ) skórka z cytryny ( ewentualnie esencja cytrynowa ) Sposób przygotowania : Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy jajecznej. Dolewamy
Różne smaki w kuchnidrugie śniadanie w czasie pracy :) Składniki : 1 czubata szkl. kaszki kuskus 1 czerwona papryka 3 duże pomidory 1 duży ogórek sałatkowy 2 średnie cebule 2/3 szkl. oliwy z winogron sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka bazylii sól , świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania : Kuskus przesyp do miseczki. Zalej olejem oraz sokiem z cytryny. Posól do smaku
Różne smaki w kuchniNiezwłocznie podawaj lub wstaw do lodówki do momentu podania. *Lub około 12 większych krewetek. Krewetki muszą być ugotowane. **Jeśli wolisz, użyj gotowego majonezu. ***Oleju słonecznikowego lub oleju z pestek winogron albo rzepakowego, ważne, żeby miał neutralny smak. **** Bardzo ważne jest, żeby wszystkie składniki na majonez miały temperaturę pokojową, i aby dolewać olej powoli i w niewielkich ilościach, zwłaszcza na początku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapóźną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego Bio 1 banan 2 mandarynki 2 kiwi Garść zielonych bezpestkowych winogron ½ szklanki płatków migdałowych Sok z cytryny lub limonki Płynny miód do polania Liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru, odstawić
Wanilia i Kardamonnakryć talerzem i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 godzinę, u mnie było krócej z 45 minut bo ciasto rosło szybko i mocno dżem z ciemnych winogron, konfiturę niskosłodzoną z czereśni (użyłam swoje przetwory, są u mnie w przepisach) wymieszać z dużym kisielem lub 1,5 paczki zwykłego bez cukru obrane jabłka ze skórki zetrzeć do nadzienia
W Mojej Kuchni Lubięśmietanki kremówki 36% 200 ml mleka 3,2 % 25 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka w proszku *** (niekoniecznie) 50 ml oleju z pestek winogron 1 buteleczka (5ml) aromatu śmietankowego Na piankę wiśniowo-różaną : 6 białek 10 ml soku z limonki/cytryny 150 g cukru pudru 140 g Dżemu Wiśnia z płatkami róży
vaniliowoczekoladowatruskawka banan siemię lniane 15. Koktajl gerjpfrut pomarańcza marchew banan 16. Koktajl kiwi gruszka banan szpinak 17. Koktajl jogurtowy z dynią,bananem i siemieniem lnianym 18. Koktajl gruszka mango winogrono 19. Koktajl pomarańcza grejpfrut jarmuż 20. Koktajl jogurtowo-porzeczkowy z siemieniem lnianym 21. Koktajl a'la kubuś 22. Koktajl pomarańczowo-dyniowy z bananem i jarmużem 23. Koktajl pomarańcza
Kolorowa kuchnia Elkiowocami świeżymi sezonowymi, mrożonymi, owocami z kompotu ( wcześniej osączonymi ), czy suszonymi ( po wcześniejszym namoczeniu ich ). Na dzisiejszym moim cieście znalazły się mrożone ostrężyny, małe ogrodowe kiwi i winogrona. Takie ciasto to doskonały sposób na zrobienie miejsca w krainie wiecznej zmarzliny i zapełnienie jej nowymi smakołykami.... niebawem już sezon truskawkowy :) Polecam. Składniki ( na tortownicę o średnicy 26 cm ) - 2 szklanki
Kuchnia z widokiem na ogródpulchne i mięciutkie, to jednak są z pełnoziarnistej mąki. Dzieci były zachwycone Gofry nie są słodkie, więc można je serwować z bardziej wytrawnymi dodatkami. U nas królował banan, winogrona, mandarynki i cukier puder. Przepis na 10 średnich gofrów. 180 g mąki pszennej 180 g mąki pszennej pełnoziarnistej 370 g ciepłego mleka 50 g rozpuszczonego i przestudzonego masła 6 g suchych
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk