Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Próbowałam wiele przepisów na ogórki kiszone. Ale ten przepis jest najlepszy wypróbujcie sami Składniki - ogórki - chrzan - koper - liście winogrona + młode pędy winorośli - czosnek - woda - sól  Sposób przygotowania 1. - Do każdego słoika dać dużo kopru po dwa  liście winogrona starać się wybierać młode liście  Można też dać młode pędy winorośli , gruby kawałek chrzanu ,dodać duży ząbek czosnku  Ogórki ciasno ułożyć do kiszenia wybierać małe ogórki 2. Zagotować wodę na każdy litr wody da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, ogórki kiszone, przystawki, przetwory, dania na gorąco

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.