3 Passo – 3 kroki. Nie tylko dlatego, że wino to jest kupażem trzech szczepów: negroamaro, primitivo oraz sangiovese. Passo, to po włosku krok. Jakie są więc te 3 kroki? – część winogron stosowana w produkcji tego wina jest przejrzała – część wina dojrzewa w drewnie – całość jest wielokrotnie przepompowywana w zimnych zbiornikach w celu uzyskania maksymalnej ekstrakcji smaku. Jak wspomniałam wyżej, na tę etykietę składają się trzy szczepy winorośli: 1. Negroamaro – szczep uprawiany głównie w Apulii – tę odmianę sad... czytaj dalej...
O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.