stworzyłam swoją własną wersję. Podczas przyrządzania przeżyłam chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra. Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki
Cynamonowe szczęścieprzepisy na dość ciężkie i twarde muffinki, na które przepis już znam. Poniższy przepis natomiast znalazłam na stronie brytyjskiej, wyszły leciutkie jak chmurka albo ptasie mleczko, delikatne i baaaaaardzo czekoladowe. Zarówno moja rodzina, jak i rodzina M. były nimi oczarowane i choć spodziewałam się, że kilka cupcaków zostanie, ponieważ zrobiłam ich stanowczo za dużo, to wszystkie zniknęły, nie został(...)rozgrzać do 180 C. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, jajka ubić z cukrem, wanilią i solą, aż w pełni się połączą. Do mikstury dodać schłodzoną mieszankę czekoladową, wsypać 1/3 mąki i dokładnie wymieszać, wlać śmietanę, a kiedy się połączą na gładką masę, dosypać resztę mąki. Wlać do papilotek w foremkach, do ok. 3/4 wysokości. Piec
Przepysznik - BLW i nie tylkotroszeczkę jeszcze pod jego banderą, ponieważ piekłam ją z myślą o nim. Ciasto zauroczyło nas niecodziennym wyglądem. Oryginalnie, pieczone w foremce z kominkiem, powinno mieć w środku okrągłą kropkę czekoladową. Ja jednak mam w swojej magicznej szafeczce jedynie formę bez kominka, zatem wyszła mi babka z księżycem w środku, taka "czarodziejska" jeśli wiecie o co mi chodzi. Przy okazji posta(...)drugiej niesamowicie klasyczne i smakowicie brzmiące. W każdym razie na pewno wypróbuję wybrane przepisy i nie będę się bała zaznaczać ołóweczkiem i dodawać swoje notatki. Babka dyniowo-czekoladowa 2 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 250g masła 1 szkl. cukru pudru
Przepysznik - BLW i nie tylkomaści. Są w stanie przyjąć każdy składnik i niemalże zawsze wyjdzie coś dobrego. Ruszam zatem do boju i z chęcią podzielę się z wami jedną z moich koncepcji. Muffiny czekoladowe (przepis na 9 dużych babeczek) 3 łyżki płatków ryżowych 1 szkl. wody 1/2 jabłko 4 łyżki dowolnego mleka 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 4 czubate łyżki mąki pszen(...)łyżką ciasta. Piec 35 minut w 180 stopniach (najlepiej sprawdzać patyczkiem, czy są już upieczone, ale z boku, żeby nie trafić na masło orzechowe. Muffinki są wilgotne i pysznie czekoladowe, u nas zniknęły ekspresowo :) Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoNaleśniki z budyniem czekoladowym są syte i bardzo pyszne. Jestem wielbicielką naleśników jest to smak mojego dzieciństwa i mogłabym je jeść z różnymi dodatkami o każdej porze dnia. Składniki: 750 ml. mleka 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru deczko oleju Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników: do garnka wlewamy jedną szklankę mleka,deczko oleju, wbijamy jajko(...)następnie kołowym ruchem patelni rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumienią. Gotowe naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim. Na pozostałym mleku gotujemy budyń czekoladowy z dodatkiem dwoma łyżkami cukru. Na naleśniki nakładamy gotowy budyń i zawijamy w rulon. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,, Lubię
Smaczne PotrawyCiasto czekoladowe z cukinią przypomina w smaku i konsystencji murzynka, choć jest jeszcze bardziej miękkie i wilgotne. Nie jest to ciasto typu brownie, podczas pieczenia ładnie wyrasta dzięki dodatkowi zarówno proszku do pieczenia, jak i sody oczyszczonej. W smaku może równać się z najlepszymi ciastami z czekoladą - jej smak jest wiodący, za to cukinia nie jest zupełnie wyczuwalna(...)smaku, ani w strukturze ciasta. Wpływa za to na jego wilgotność i na to, że ciasto długo zachowuje świeżość. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 21cm. Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: 1 szklanka (160g) mąki pszennej 4 łyżki (40g) mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki (150g) cukru 1/2 szklanki (110g) oleju 200g startej na drobnych oczkach i odciśniętej cukinii
Smakołyki BerenikiOrzechowa: 4 jajka 150 g orzechów włoskich (mielonych) 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100 g powideł śliwkowych Polewa Czekoladowa: 60 ml śmietanki 30% 60 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do oprószenia (ok. 2 łyżki) Kruche Ciasto Kokosowo-Orzechowe z Powidłami Śliwkowymi Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Masło siekamy(...)umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni. Pieczemy ok. 40-50 minut do zezłocenia wierzchu. Gdy ciasto całkowicie ostygnie (najlepiej na drugi dzień) możemy przygotować polewę: Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy. Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury. Strużkami czekolady polewamy ciasto i od razu oprószamy wiórkami kokosowymi. Moje
Słodka Stronabędę miała tego czasu jeszcze mniej, ale postaram się od czasu do czasu podrzucić Wam jakiś pyszny przepis:) Na przykład taki jak dzisiejsze ciasto... Wilgotny kakaowy biszkopt, puszysty mus czekoladowy i śmietanka z dodatkiem świeżych malin. Czegóż chcieć więcej :) ? Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia(...)160st. Ostudzić. Poncz: 50ml wrzątku, łyżka kawy rozpuszczalnej, 5 łyżek nalewki z malin. Kawę zalać wrzątkiem. Przestudzić i wymieszać z nalewką. Ponczem nasączyć zimne ciasto. Mus czekoladowy: 100g gorzkiej czekolady, 100g mlecznej czekolady, 4 żółtka, 400ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny, 70ml wrzątku. Czekolady stopić
Z miłości do słodkościMałej Cukierence bardzo czekoladowe ciasto z cukinią. Wilgotne, gęste, ale nie zbite! Cudownie aromatyczne z odrobiną cynamonu i aromatu migdałowego, pyszne. Będzie to teraz jedno z moich ulubionych czekoladowych ciast, a w okresie letnim u mnie zawsze jest sporo cukinii. Bardzo polecam, zapraszam na FILM i do subskrypcji mojego kanału na YouTube http://www.youtube.com/malacukierenka . Porcelana ze sklepu Maxwell
Mała Cukierenkadeser z kawą. Jego wielkim plusem jest to, że bardzo szybko się go robi. Minusem (jeżeli można tak w ogóle powiedzieć) jest to, że jest bardzo aromatyczny i czekoladowy. Według mnie trochę przesadziłam , choć moim testerom smakowało. Deser można podawać nie tylko w słoiku (fajny pomysł na grilla!) ale również w pięknych pucharkach. Zapraszam na kawowy deser z.. czekoladą(...)białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej w oddzielnych naczyniach, bądź mikrofali. Rozpuszczoną czekoladę rozsmarowujemy do zimnym marmurowym/kamiennym blacie. Pozostawiamy do zastygnięcia, gdy to nastąpi, ostrym nożem przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe wiórki. Podanie deseru- Do wysokiego przeźroczystego naczynia wsypujemy ciasteczka, lekko ugniatamy i wyrównujemy następnie nakładamy krem z białej czekolady, wyrównujemy i oczyszczamy ścianki naczynia, następnie tak samo postępujemy z kremem
Słodkie PrzyjemnościMałej Cukierence bardzo czekoladowe ciasto z cukinią. Wilgotne, gęste, ale nie zbite! Cudownie aromatyczne z odrobiną cynamonu i aromatu migdałowego, pyszne. Będzie to teraz jedno z moich ulubionych czekoladowych ciast, a w okresie letnim u mnie zawsze jest sporo cukinii. Bardzo polecam, zapraszam na FILM i do subskrypcji mojego kanału na YouTube http://www.youtube.com/malacukierenka . Porcelana ze sklepu Maxwell
Mała CukierenkaLody czekoladowe z banana to szybkie w wykonaniu lody bez jajek, mleka, bez użycia maszyny do lodów i co najważniejsze, bez mieszania . Ich konsystencja jest kremowa, bez kryształków lodu, a w smaku czekolada przeważa nad lekką nutą banana. Lody z mrożonych bananów są bardzo popularne i można znaleźć na nie wiele przepisów. Zazwyczaj przewidują one zamrożenie plasterków banana, a następnie(...)uzupełnienie o ulubione dodatki. Ich konsystencja jest jednak bardziej luźna i jeśli lubicie lody zwarte, które można porcjować w gałki, poniższy przepis takie właśnie lody oferuje. Lody czekoladowe z banana Składniki: 3 średniej wielkości (300g) banany 50g czekolady (u mnie 30g gorzkiej i 20g mlecznej) 1 łyżka wódki lub innego alkoholu 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: - banany obrać
Smakołyki Berenikimięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe, z pyszną warstwą serka kremowego, urozmaiconego smakiem kokosa. Pięknie się prezentuje, iście w czarno – białych barwach. Smakuje fantastycznie i jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki ma ciasto(...)wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made
Made By Mom And SonZakręcona, czekoladowa kasza jaglana przypominająca kolorowe lizaki na patyku. Z tradycyjnymi lizakami, oprócz wyglądu nie mają nic wspólnego, bo to znacznie zdrowsza wersja smakołyków dla dzieci. Chociaż amatorów na tego typu słodkości można znaleźć też wśród dorosłych i przekonać niedowiarków do kaszy :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 100g czekolady białej 100g czekolady(...)nożem pomiędzy patyczkami. Przechowywać chłodnym miejscu. Smacznego :) RADA: Kaszę jaglaną można po ugotowaniu zmielić blenderem na gładką masę, wtedy nie będzie widać grudek kaszy. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasteczka , Desery , DLA DZIECI , SŁODKO Tagged: czekolada , kasza jaglana , mleko
https:KKuchniaMniamproste, smaczne i zdrowe słodycze, które oczywiście mają co nieco kalorii, ale są to zdrowe kalorie, pełne składników odżywczych, błonnika i dobrych tłuszczów. Jaglane trufle, buraczane brownie, czy kremy czekoladowe z awokado to tylko niektóre z coraz popularniejszych zdorwych deserów. Takie łakocie są idealną przekąską, czy drugim śniadaniem, dostarczają dużo zdrowej i dobrej energii, a przy tym również odrobinę przyjemności(...)naszemu podniebieniu. Po prostu nie mają wad, no chyba tylko taką że za szybko znikają :) Ten obłedny daktylowy torcik, smakuje jak połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i klasycznego bloku - jest słodki, kakaowy, pełen orzechow i suszonej żurwainy. Jego dodatkową zaletą jest sposób przygotowania, wystarczy wrzucić wszystko do blendera i zmiksować, wstawić do lodówki do stężenia i już :) Prawda, że proste
DefinicjaSmaku